Schatkamers

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen de enige Friese zeehavenstad. Compact van formaat, maar toch één van de steden met de hoogste monumentendichtheid van Nederland. Ga op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de wonderschone gevels, struin langs levendige binnenhavens, door sfeervolle straatjes of door één van de tientallen stegen die Harlingen rijk is. 

Monumenten

Wie een wandeling door Harlingen maakt, ervaart het roemruchte verleden van de zeevaart en handel. De prachtige monumentale panden dragen nadrukkelijk bij aan de bijzondere ambiance van Friesland's enige zeehavenstad.

Lees meer over de monumenten

 

 

Ateliers en galeries

Harlingen heeft met zijn ligging aan zee en rijke culturele erfgoed een grote aantrekkingskracht op kunstenaars. Dat blijkt wel uit de aanwezigheid van de vele ateliers en galeries. Deze zijn zeker een bezoekje waard als je in Harlingen verblijft. 

Ateliers en galeries in Harlingen

Waddenzee Werelderfgoed

Harlingen is gelegen aan het Unesco Werelderfgoed de Waddenzee. Met een oppervlak van ruim 10.000km2 is het Waddengebied het grootste aaneengesloten wetland op aarde. Een schatkamer die zo’n 7000 jaar geleden is ontstaan in een gebied waar eb en vloed regeren.

Meer over Waddenzee Werelderfgoed

De literaire gedichtenroute

In Harlingen vinden wij kunst en cultuur belangrijk. Daarom zijn er in de stad 's avonds vijf meertalige gedichten te bewonderen. Ben jij ook benieuwd naar deze unieke literaire werken?

Ontdek Harlingen in het donker

Volg ons op Instagram - #harlingenwelkomaanzee