Bezienswaardigheden

Ben je benieuwd wat er te doen is in Harlingen? Op deze pagina ontdek je de leukste activiteiten in Harlingen. Ook vind je hier een overzicht van al het moois dat Harlingen te bieden heeft. Van culturele highlights en activiteiten in Harlingen, tot aan tips om het water op te gaan en routes waarmee je op ontdekkingstocht gaat in de mooie omgeving. Ontdek bijvoorbeeld de rijke geschiedenis van zeehavenstad Harlingen in het gemeentemuseum het Hannemahuis. Maak een reis op zee met de Bruine Vloot. Of ontdek de levendige (binnen)havens van Harlingen, de historische binnenstad, of kunstwerken zoals de Broken Jug.

Musea

Spreken onderwerpen zoals de scheepvaart, tegel- en aardewerkindustrie of interessante stadsgezichten je aan? Dan ben je bij onze musea in Harlingen aan het juiste adres. Bezoek afwisselende tentoonstellingen, verdiep je in onze rijke historie, en maak kennis met de Harlinger cultuur en haar bijzonder erfgoed.

Ontdek de musea in Harlingen

Jaarlijkse Evenementen

Wie de Harlinger agenda bekijkt, zal zien dat onze zeehavenstad van de activiteiten en evenementen bruist. Het is dan ook helemaal niet gek dat de grootste evenementen in Harlingen jaarlijks terugkeren. Denk hierbij aan de Zoutsloter Kerstmarkt, de Visserijdagen en de Vlootdag. Pak de agenda's erbij en prikken maar!

Jaarlijkse evenementen in Harlingen

Tourist Info Harlingen

In onze winkel aan de Grote Bredeplaats 12 vertellen we je graag alles over wat er te beleven valt in en om Harlingen. Kom eens langs en laat je inspireren. Hieronder vind je alvast een aantal leuke suggesties voor een bezoek aan Harlingen. 

Ons vind je hier: 
Grote Bredeplaats 12
8861 BB Harlingen
Tel: 0517-430207

Meer over Tourist Info Harlingen (TIP)

Ga het water op

Bootjesverhuur Ouwe Seun

Zin om met een bootje op ontdekkingsreis te gaan door Friesland? Dat kan met bootjesverhuur Ouwe Seun. Vanuit Harlingen vertrek je met een bootje door natuurgebieden en langs dorpjes waar je kunt aanmeren voor een hapje of drankje. Voor natuurliefhebbers is dit een ervaring die je zeker niet mag missen. 

Daarnaast verzorgt Ouwe Seun ook zomerse grachtentours door Harlingen. Jaarlijks vanaf half juni tot eind september kun je instappen op de Rondvaartboot de 'Suupsloat Prinses'. De kapiteins vertellen de mooiste verhalen uit het verleden terwijl jij door een decor van monumenten en erfgoed vaart. Nadien begrijp je precies waarom de bekende Harlinger dichter, Simon Stijl, Harlingen 'het schoonst juweel der Vriezen' noemde.

Meer info over Ouwe Seun

Zeehondentocht

Vaar vanuit de Zuiderhaven in Harlingen naar de zeehondenbank in de Waddenzee. In de zomermaanden vinden er bijna dagelijks uitvaarten plaats. Dus waar wacht je nog op?

Boek een zeehondentocht