Activiteiten & Bezienswaardigheden

Op zoek naar de leukste bezienswaardigheden in Harlingen? Op deze pagina vind je een overzicht van al het moois dat Harlingen te bieden heeft. Van culturele highlights en activiteiten in Harlingen - tot aan tips om het water op te gaan en routes waarmee je op ontdekkingstocht gaat in de mooie omgeving.

Jaarlijkse Evenementen

Wie de Harlinger agenda bekijkt, zal zien dat onze zeehavenstad van de activiteiten en evenementen bruist. Het is dan ook helemaal niet gek dat de grootste evenementen in Harlingen jaarlijks terugkeren. Denk hierbij aan de Zoutsloter Kerstmarkt, de Visserijdagen en de Vlootdag. Pak de agenda's erbij en prikken maar!

Jaarlijkse evenementen in Harlingen

Hannemahuis

Gemeentemuseum Het Hannemahuis is het geheugen van Harlingen. Het verzamelt, bewaart en presenteert voorwerpen en documenten met betrekking tot de kunst, cultuur en geschiedenis van Harlingen en haar bewoners. Het Hannemahuis behoort tot de vroegste huizen van de Harlinger binnenstad. Sinds 1957 is het gebouw als museum in gebruik. Het interieur is nog redelijk intact. De betimmering in de hal is gedeeltelijk uit de 17de eeuw en het plafond in de mooie voorkamer, 't Zaal, dateert uit 1825

Meer over Het Hannemahuis

Tourist Info Harlingen

In onze winkel aan de Grote Bredeplaats 12 vertellen we je graag alles over wat er te beleven valt in en om Harlingen. Kom eens langs en laat je inspireren. Hieronder vind je alvast een aantal leuke suggesties voor een bezoek aan Harlingen. 

Ons vind je hier: 

Grote Bredeplaats 12
8861 BB Harlingen
Tel: 0517-430207

Meer informatie

Ga het water op

Bootjesverhuur Ouwe Seun

Zin om met een bootje op ontdekkingsreis te gaan door Friesland? Dat kan met bootjesverhuur Ouwe Seun. Vanuit Harlingen vertrek je met een bootje door natuurgebieden en langs dorpjes waar je kunt aanmeren voor een hapje of drankje. Voor natuurliefhebbers is dit een ervaring die je zeker niet mag missen. 

Daarnaast verzorgt Ouwe Seun ook zomerse grachtentours door Harlingen. Jaarlijks vanaf half juni tot eind september kun je instappen op de Rondvaartboot de 'Suupsloat Prinses'. De kapiteins vertellen de mooiste verhalen uit het verleden terwijl jij je door de tijdperken heen waant. Nadien begrijp je waarom de bekende Harlinger dichter, Simon Stijl, Harlingen 'het schoonst juweel der Vriezen' noemde.

Meer info over Ouwe Seun

Zeehondentocht

Vaar vanuit de Zuiderhaven in Harlingen naar de zeehondenbank in de Waddenzee.

Boek een zeehondentocht