Zeehelden

Het leven met de zee. Daar weten we in Harlingen alles van. Harlingen is dan ook een stoere magneet voor wie houdt van wind en water, maar net zo aantrekkelijk voor liefhebbers van een roemrucht, nautisch verleden. Al eeuwenlang inspireert de om nieuwe avonturen aan te gaan. Tjerk Hiddes de Vries en Auke Stellingwerf maakten in de zeventiende eeuw carrière bij de admiraliteit van Friesland. Maar ook vandaag de dag is Harlingen dé plek om nieuwe bestemmingen te ontdeken. Ontdek onze zeehelden, havens en schepen.

Tjerk Hiddes de Vries

Tjerk Hiddes de Vries was een Fries admiraal en zeeheld uit de gouden, zeventiende eeuw. Hij vocht voor de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in diverse oorlogen. Hij is het boegbeeld van de roemruchte, maritieme geschiedenis van de zeehavenstad Harlingen. 

Lees meer over Tjerk Hiddes de Vries

Auke Stellingwerf

Auke Stellingwerf was een Harlinger zeeheld en Fries admiraal uit de gouden, zeventiende eeuw. Hij was de eerste luitentant-admiraal van de admiraliteit van Friesland. 

Lees meer over Auke Stellingwerf

Bruine Vloot

Harlingen heeft de grootste Bruine Vloot van Nederland. De historische schepen tonen een uniek decor in de Harlinger binnenstad en varen nog altijd wekelijks uit voor nieuwe avonturen op het water. Vaar je mee?

Lees meer over de Bruine Vloot

Havens & Visserij

Het leven op en bij de zee heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Harlingen en is altijd van grote waarde geweest voor de positie van de Friese havenstad.

Lees meer over havens & visserij

Schepen in Harlingen

Harlingen is als oude zeehavenstad de thuis- en werkhaven van veel verschillende schepen. Denk aan Tall Ships, schepen van de Bruine Vloot en passagiersschepen. Sommige schepen hebben een vaste ligplaats, andere zijn graag geziene gasten. 

Bekijk de schepen