Herfst in Harlingen

Harlingen, de stad waar de seizoenen hun eigen verhaal vertellen. Tijdens het najaar valt er genoeg te beleven in de Friese zeehavenstad. Zowel binnen als buiten. Pak de laatste zonnestralen mee op het Harlinger strand of de Zuiderpier. Ontdek de schatten van de stad in onze ateliers, galeries of het museum. Of kruip dicht tegen elkaar op één van de verwarme terrassen in de historische binnenstad.

Herfstdeal op woensdag!

Profiteer nu van een najaarswandeling met stadsgids + appelgebak & warme drank naar keuze*. 

Speciaal voor jou hebben we in de maanden oktober en november een leuke herfstdeal voor maar €10,-. Geniet van een najaarswandeling onder begeleiding van een deskundige stadsgids in het schilderachtige Harlingen. Na deze ontdekkingstocht door de geschiedenis van onze zeehavenstad, kun je opwarmen in de door ons aangewezen horecagelegenheid.

Lees meer over de deal!

De herfst verwelkomt ons niet alleen met schitterende kleuren, maar begroet ons ook met verrukkelijke geuren en smaken. Verwen jezelf met een warme latte macchiato pumpkin spice of shop de leukste herfstdecoraties in één van de knusse boetiekjes. Bekijk de herfstaanbiedingen van onze lokale ondernemers en laat de herfst in Harlingen je zintuigen betoveren.

Opwarmen in de leukste horecagelegenheden

Ook in deze tijd van het jaar is het prima vertoeven op het terras of in één van onze horecagelegenheden. Onze ondernemers hebben alvast een lekker warm dekentje voor je klaargelegd. Geniet van een warme chocolademelk of een lekkere herfstbok, terwijl je lekker droog binnenzit. Of kom een echt Harlinger biertje proeven in Havenbrouwerij Brouwdok, terwijl de wind over zee giert en de regen tegen het raam tikt.

Wandelen in de herfst

Voor een échte herfstwandeling ben je in Harlingen aan het juiste adres. Je kunt genieten van de frisse lucht terwijl je langs de dijk wandelt of uitwaait op de Zuiderpier en Noorderpier. Als je liever wat meer beschutting zoekt, neem dan een kijkje in één van onze parken en waan je tussen de kleurrijke confetti van rode, gele en oranje blaadjes. 

Bekijk onze fiets- en wandelroutes!

Bezienswaardigheden

Dit najaar in Harlingen - Deze activiteiten mag je niet missen