Harlinger verhalen

Harlingen, enige zeehavenstad van Friesland, en dé plek waar land en zee elkaar ontmoeten. Een stad met twee gezichten. Rauw en stoer, met zijn roemrucht nautische verleden, de rijke industrie en oude ambachten. Maar ook zacht en warm, met onvergetelijke vergezichten, het rijke culturele erfgoed en een ongekende gastvrijheid. Harlingen is zilt en zoet. Een stad van zeehelden en schatkamers. Ervaar het zelf, leer ons kennen en ontdek de verhalen.

De mooiste verhalen van Harlingen

Zeehelden

Voor avonturiers, die zich willen laten prikkelen door hun zintuigen. Die het zout van hun lippen likken, de wind door hun haar laten waaien en het zand in hun schoenen willen voelen. Harlingen is de stad van zeehelden; op de kade en op zee, maar ook binnen de keermuur. Trotseer de elementen en ontdek nieuwe bestemmingen.

Ontdek onze zeehelden

Schatkamers

Voor ontdekkingsreizigers met oog voor detail. Een reis door het verleden in een wonderschoon decor van pakhuizen, binnenhavens, en sfeervolle straten.

Bekijk de schatkamers

Ontdek het Harlinger Aardewerk

Al het Harlinger Aardewerk hebben we te danken aan de ligging van onze stad ten opzichte van de Waddenzee. En van over de hele wereld komt men voor Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek naar onze havenstad. Andersom wordt het bedrijf ook gevraagd voor talloze internationale projecten. Wat is het verhaal van het Harlinger Aardewerk?

Ontdek het Harlinger Aardewerk

Overnachten op z'n Harlings