Harlingen, havenstad aan zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water. Maar nét zo aantrekkelijk voor liefhebbers van een roemrijk, nautisch verleden. Ga op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de wonderschone gevels, struin langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes. Vind hier jouw inspiratie voor een bezoek aan Friesland haar enige zeehavenstad. Zien we jou snel? 

Let op: de Corona-maatregelen kunnen van invloed zijn op jouw bezoek aan onze Friese zeehavenstad

Highlights - Welkom in Harlingen

Harlinger aardewerk

Hannemahuis

 

Harlingen is de stad van zeehelden en schatkamers. Zeehelden vind je in de havens, op het strand en op het water. Ze trotseren de elementen en ontdekken nieuwe bestemmingen. Loop je door de keermuur dan vind je de schatten van de stad. De prachtige Noorderhaven met haar monumenten, het Fries Blauw, de leuke winkeltjes en fijne restaurantjes.

 

 

Zeehelden

Zeebonken die weer en wind trotseren om te vissen, handel te drijven of de wereld in te trekken. Harlingen is als enige zeehaven in Friesland al eeuwen de uitvalsbasis voor trotse zeemannen en -vrouwen. Dit zie je terug in de hele stad. Ontdek onze zeehelden of wordt er zelf een. 

Ontmoet onze Zeehelden

Schatkamers

Nergens in Europa vind je een plek waar op een vergelijkbaar aantal vierkante meters zoveel met zorg gerestaureerde monumenten herinneren aan een levendig handelsverleden. Parmantige pakhuizen, prachtige patriciërswoningen, levendige binnenhavens, grachten en bruggetjes kleuren de binnenstad. Voeg daar een bruisend winkelaanbod, een museum en een keur aan cafés, restaurants en fijne terrasjes aan toe en je hebt alle redenen om Harlingen graag te willen zien en beleven!

Meer over onze Schatkamers

Binnenstad Harlingen

Wist je dat Harlingen een hele levendige en unieke binnenstad heeft? De historische binnenstad van Harlingen is het dan ook echt waard om te ondekken. De binnenstad kent prachtige straten, bijzondere winkels, gezellige kroegjes, en veel verschillende eetcafés en restaurants. 

Ontdek de binnenstad
© Theo de Witte

Rondom Harlingen

Parkeren

Agenda

Proeverij aan zee

Strand Harlingen

Ondernemers