Harlingen welkom aan zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water. Maar nét zo aantrekkelijk voor liefhebbers van een roemrijk, nautisch verleden. Ga op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de wonderschone gevels, struin langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes.

In verband met de laatste maatregelen rondom de ontwikkeling van het Corona-virus, is het dagelijkse leven in Harlingen en omstreken grotendeels preventief gesloten tot 1 juni. Denk hierbij aan evenementen, activiteiten, en bezienswaardigheden. Veel informatie over evenementen, zoals vermeld op deze website, zal daarom niet meer relevant zijn. Wij rekenen op uw begrip en hopen u later dit jaar alsnog te verwelkomen in onze prachtige stad.

 

 

Highlights - voor deze winter

© Unsplash

Uitwaaien & opwarmen

Hannemahuis

 

Harlingen is de stad van zeehelden en schatkamers. Zeehelden vind je in de havens, op het strand en op het water. Ze trotseren de elementen en ontdekken nieuwe bestemmingen. Loop je door de keermuur dan vind je de schatten van de stad. De prachtige Noorderhaven met haar monumenten, het Fries Blauw, de leuke winkeltjes en fijne restaurantjes.

 

 

Zeehelden

Zeebonken die weer en wind trotseren om te vissen, handel te drijven of de wereld in te trekken. Harlingen is als enige zeehaven in Friesland al eeuwen de uitvalsbasis voor trotse zeemannen en -vrouwen. Dit zie je terug in de hele stad. Ontdek onze zeehelden of wordt er zelf een. 

Ontmoet onze Zeehelden

Schatkamers

Nergens in Europa vind je een plek waar op een vergelijkbaar aantal vierkante meters zoveel met zorg gerestaureerde monumenten herinneren aan een levendig handelsverleden. Parmantige pakhuizen, prachtige patriciërswoningen, levendige binnenhavens, grachten en bruggetjes kleuren de binnenstad. Voeg daar een bruisend winkelaanbod, een museum en een keur aan cafés, restaurants en fijne terrasjes aan toe en je hebt alle redenen om Harlingen graag te willen zien en beleven!

Meer over onze Schatkamers