Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen, zeehavenstad van Friesland, en onlosmakelijk verbonden met de zee. De zee die Harlingen zo’n rijke historie en eigen karakter heeft gegeven, en tot op de dag van vandaag de dynamiek brengt die Harlingen zo bijzonder maakt. Ruik de zilte zeelucht, struin langs levendige binnenhavens en bekijk de prachtige pakhuizen en gevels. Waan jezelf in een openluchtmuseum, waarbij de aangezichten refereren aan ons rijke verleden. Vind hier al jouw inspiratie voor een bezoek aan Harlingen. Zien we jou snel?

 

Highlights - Welkom in Harlingen

Ontdek het Harlinger aardewerk

Bezoek het Hannemahuis

Ontdek het expeditieschip Willem Barentsz

Mee met de Bruine Vloot

De leukste routes

In de oude binnenstad

Zeehavenstad van Friesland

Harlingen is één van oudste zeehavensteden van Nederland en staat bekend om zijn roemrucht, nautisch verleden en cultureel erfgoed. Harlingen is dan ook de stad van zeehelden en schatkamers. Zeehelden vind je in de havens, op het strand en op het water. Ze trotseren de elementen en ontdekken nieuwe bestemmingen. Loop je door de keermuur dan vind je de schatten van de stad. Denk aan de prachtige Noorderhaven met haar monumenten, de Zoutsloot, het Fries Blauw, de leuke winkeltjes en fijne restaurantjes en meer. 

Zeehelden

Zeehelden die weer en wind trotseren om te vissen, handel te drijven of de wereld in te trekken. Harlingen is als enige zeehaven in Friesland al eeuwen lang de uitvalsbasis voor zeehelden. Het roemruchte, nautische verleden zie je terug in de hele stad. Ontdek de verhalen van onze zeehelden of wordt er zelf één.

Ontmoet onze Zeehelden

Schatkamers

Nergens in Europa vind je een plek waar op een vergelijkbaar aantal vierkante meters zoveel met zorg gerestaureerde monumenten die herinneren aan een levendig handelsverleden. Robuuste pakhuizen, prachtige patriciërswoningen, levendige binnenhavens, grachten en bruggetjes kleuren de binnenstad. Voeg daar een bruisend winkelaanbod, een museum en een keur aan cafés, restaurants en fijne terrasjes aan toe en je hebt alle redenen om Harlingen graag te willen zien en beleven!

Meer over onze Schatkamers

Binnenstad Harlingen

Wist je dat Harlingen één van de oudste binnensteden van Nederland heeft? Ga op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de wonderschone gevels, struin langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes. Ontdek het winkelaanbod op en rondom de Voorstraat, en geniet van lekker eten en drinken aan zee.

Kom winkelen in Harlingen