Ga naar inhoud

Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen is, grenzend aan het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, dé zeehavenstad van Friesland en een stoere magneet voor liefhebbers van wind en water. Maar net zo aantrekkelijk voor liefhebbers van een roemrijk, nautisch verleden. Ruik de zilte zeelucht, struin langs levendige (binnen)havens en bekijk de prachtige pakhuizen en gevels. Waan jezelf in een openluchtmuseum, waarbij de aangezichten refereren aan ons rijke verleden. Vind hier al jouw inspiratie voor een bezoek aan Harlingen. Zien we jou snel?

Ontdek Harlingen in 2 minuten - Harlingen heet jou welkom aan zee

Highlights - Welkom in Harlingen

Zeehavenstad van Friesland

Harlingen is één van oudste zeehavensteden van Nederland en staat bekend om zijn roemrucht, nautisch verleden en cultureel erfgoed. Harlingen is dan ook de stad van zeehelden en schatkamers. Zeehelden vind je in de havens, op het strand en op het water. Ze trotseren de elementen en ontdekken nieuwe bestemmingen. Loop je door de keermuur dan vind je de schatten van de stad. Denk aan de prachtige Noorderhaven met haar monumenten, de Zoutsloot, het Fries Blauw, de leukste winkeltjes, fijne restaurants en meer. 

Zeehelden

Zeehelden die weer en wind trotseren om te vissen, handel te drijven of de wereld in te trekken. Harlingen is als enige zeehaven in Friesland al eeuwen lang de uitvalsbasis voor zeehelden. Het roemruchte, nautische verleden zie je terug in de hele stad, bijvoorbeeld in de havens. Tegelijkertijd speelt scheepsvaart vandaag de dag nog steeds een belangrijke rol in Harlingen.

Ontmoet onze Zeehelden

Schatkamers

Nergens in Europa vind je een plek waar op een vergelijkbaar aantal vierkante meters zoveel met zorg gerestaureerde monumenten die herinneren aan een levendig handelsverleden. Robuuste pakhuizen, prachtige patriciërswoningen, levendige binnenhavens, grachten en bruggetjes kleuren de binnenstad. Voeg daar een bruisend winkelaanbod, een museum en een keur aan cafés, restaurants en fijne terrasjes aan toe en je hebt alle redenen om Harlingen graag te willen zien en beleven!

Meer over onze Schatkamers

Binnenstad Harlingen

Wist je dat Harlingen één van de oudste binnensteden van Nederland heeft? Ga op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de wonderschone gevels, struin langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes. Ontdek het winkelaanbod op en rondom de Voorstraat, en geniet van lekker eten en drinken aan zee.

Kom winkelen in Harlingen