Parkeren Terschelling en Vlieland

Harlingen is de perfecte uitvalsbasis voor een (dag)bezoek aan de waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Hier vind je alle parkeerinformatie, zodat jij straks zorgeloos de overtocht kan maken naar één van de twee waddeneilanden. Onze langparkeerterreinen zijn daarnaast ook geschikt voor een bezoek aan Harlingen. De langparkeerterreinen liggen op loopafstand van de historische binnenstad en havens. Wanneer je je parkeerplek online reserveert en betaalt, gaan de slagbomen automatisch open wanneer je aan komt rijden.

Naar Terschelling en Vlieland

Ga je binnenkort naar Terschelling of Vlieland? Dan parkeer je jouw auto het best bij de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg. Deze parkeeraccommodaties zijn dagelijks geopend van 07.00 tot 20.30. Mocht er na sluitingstijd een extra boot van Rederij Doeksen aankomen, dan zijn we geopend tot een half uur na aankomst van de laatste veerboot. Het tarief voor een vooraf gereserveerde parkeerplek bedraagt €7,50 per kalenderdag, terwijl het tarief voor niet-gereserveerde parkeerplaatsen €8,50 per kalenderdag is. Vanaf deze parkeerterreinen kun je bovendien gratis gebruik maken van de pendelbus. De pendelbus rijdt tussen de langparkeerterreinen en de Waddenpromenade. Vanaf hier vertrekken de veerboten van Rederij Doeksen. De Waddenpromenade ligt op slechts enkele minuten lopen van de historische binnenstad van Harlingen.

Wanneer je vooraf (digitaal) een parkeerplek reserveert en betaalt, gaan de slagbomen automatisch voor je open wanneer je aan komt rijden. Zo laat je de parkeerstress thuis.

Let op: contant betalen is niet mogelijk, en reserveren kan alleen voor motorvoertuigen met een maximale lengte van 5 meter. Indien je wilt komen parkeren met een aanhanger of camper, meld je dan vooraf bij onze parkeerbeheerder. Wij verwelkomen je namelijk graag.

Tips in de omgeving

Veelgestelde vragen