Winkelen in Harlingen

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water. Maar nét zo aantrekkelijk voor liefhebbers van een roemrijk, nautisch verleden. Wist je dat Harlingen een hele levendige en unieke binnenstad heeft? De historische binnenstad van Harlingen is het dan ook echt waard om te ondekken. De binnenstad kent prachtige straten, bijzondere winkels, gezellige kroegjes, en veel verschillende eetcafés en restaurants. 

 

Kleine Voorstraat

Het centrum begint bij de Kleine Voorstraat met uitzicht op een prachtige stadsgracht. Aan beide kanten zijn verschillende gezellige winkeltjes te vinden. Wanneer je verder wandelt, kom je het beeldje van Anton Wachter tegen. Dit monument staat op de kop van de Kleine Voorstraat en is afgeleid van de romanfiguur van de Nederlandse schrijver Simon Vestdijk. Het geboortehuis van deze schrijver is gevestigd op Voorstraat 61. 

Voorstraat

Op de Voorstraat zijn verschillende winkels zijn te vinden op het gebied van mode, snuisterijen, woninginrichting en design. Wanneer je door de straat wandelt, proef je de gezellige sfeer die in het hart van het centrum hangt.

Koopavond & koopzondag 
Ondernemers in de binnenstad organiseren gezamenlijk een vaste koopavond en -zondag. De koopavond in Harlingen vindt plaats op donderdagavond. Op de tweede zondag van iedere maand kun je lekker winkelen in de binnenstad van Harlingen. Ondernemers doen op eigen inititiatief mee aan de vaste koopavond en -zondag. Als je op de koopavond- of zondag een specifieke winkel wil bezoeken, dan is het verstandig om bij de desbetreffende ondernemer te informeren naar de openinsgtijden. Meer informatie over de openinstijden van de winkels vind je hier

Grote Bredeplaats

Aan het einde van de Voorstraat, op de Grote Bredeplaats, zijn er gezellige horecagelegenheden waar je kunt kunt genieten op één van de vele terrasjes. Op het plein van de Grote Bredeplaats staat het monument 'Tjirk Hiddes de Vries'.  Dit bakstenen monument is gemaakt in de vorm van de boeg van een schip, met het portret van De Vries als boekbeeld en aan weerszijden vleugels met banken. 

Eten & drinken

Monumentale panden

Als zeehavenstad heeft Harlingen een maritiem verleden, wat je onder andere kunt terug zien in de mooie pakhuizen in de stad. Met meer dan 600 monumentale panden heeft Harlingen heel veel moois te bieden. De prachtige oude panden dragen ook heel nadrukkelijk bij aan de bijzondere ambiance van onze zeehavenstad. 

Monumenten

Praktische adressen