Nieuwe Willemshaven

Met een decor van varend erfgoed, af en toe een cruiseschip, een lichtschip, een zeesleepboot en nog vele andere bezienswaardigheden, mag een bezoek aan de Nieuwe Willemshaven niet ontbreken tijdens een bezoek aan Harlingen. Het is de plek waar het nautisch verleden en de hedendaagse industrie worden afgewisseld met unieke overnachtingsplekjes en verrassend eten & drinken. De Nieuwe Willemshaven ontwikkelt zich tot de culturele hotspot van de regio.

  Tall Ships Experience Center

  Jong en oud verheugen zich nu al op de zomer van 2022. Dan maken de Tall Ships Races namelijk weer een tussenstop in onze zeehavenstad. Wie niet kan wachten tot het zover is of wie graag meer wilt weten over de geschiedenis van de Tall Ships, kunnen terecht op de Nieuwe Willemshaven. In 2021 is hier het Tall Ships Experience Center geopend. Leuk voor jong en oud.

  Meer informatie

  Willem Barentsz

  In de Nieuwe Willemshaven wordt het schip van Willem Barentsz, de Witte Swaen, herbouwd, zo veel als mogelijk volgens de Hollandse bouwmethode van eind 16de eeuw. Vanaf 1 april kan het bezoekerscentrum aan de Nieuwe Willemshaven worden bezichtigd. De replica van de Witte Swaen kan tot die tijd worden bezichtigd in de Noorderhaven.

  Meer over Willem Barentz

  Caspar de Robles

  Een goede zeewering is van levensbelang voor de bewoners achter de dijk. Reeds in de 16de eeuw erkende de Spaanse luitenant-stadhouder Caspar de Robles dit en gaf, na de Allerheiligenvloed in 1570, opdracht de dijken te verhogen. Het leverde hem een herdenkingsteken op in de vorm van de Stenen Man. 

  Meer over Caspar de Robles

  De mooiste foto's van Harlingen - De Willemshaven als foto hot-spot

  Bekijk ook onze andere havens

  © Anna Zuidema

  Zuiderhaven

  Noorderhaven