Overnachten in Harlingen

Overnachten in Harlingen kan in verschillende hotels en bed and breakfasts, maar ook enkele typische havenaccommodaties bieden verrassend onderdak. Op deze pagina laten we u graag kennismaken met de overnachtingsmogelijkheden in onze mooie stad. 

Overnachten op het water

Als je dan een havenstad bezoekt, hoe leuk is het dan om te overnachten op het water? Harlingen is de poort naar het mooiste natuurgebied van Nederland: het Waddengebied. Het is dan ook een echte aanrader om uit te varen met één van de prachtige oude zeilschepen van de Bruine Vloot en een nacht door te brengen tussen de zandplaten en zeehonden.

En wist je dat het Waddengebied ook het donkerste plekje van Nederland is? Er is hier praktisch geen lichtvervuiling, waardoor een nacht in dit gebied garant staat voor het zien van een ongekende sterrenhemel. Kortom: zoveel redenen om hier een keer te overnachten. Een schip uit de Bruine Vloot kun je inclusief kapitein reserveren voor een dag, een nacht of een langere periode. Net wat jou uitkomt! Genieten maar!

Heb je zelf een boot, dan is Harlingen ook een geweldige aanmeerplaats en uitvalsbasis. 

Bekijk hier de mogelijkheden