Rondom Harlingen

Harlingen is een ideale uitvalsbasis om de regio te ontdekken. Ontdek de andere tien Friese steden, bezoek één van de eilanden of verken pittoreske dorpjes in de nabije omgeving. Op een half uurtje gelegen van de Friese hoofdstad Leeuwarden en slechts een uurtje van Amsterdam. 

11 fountains

In het Culturele Hoofdstad jaar 2018 verrezen er 11 fonteinen in de Friese Elfsteden. Ieder met een eigen verhaal. In de Noorderhaven van Harlingen ligt er één. Ontdek ook de andere fonteinen in Friesland.

Meer over De Walvis

Afsluitdijk Wadden Center

Op een kilometer of 12 van Harlingen ligt het Afsluitdijk Wadden Center. Een opmerkelijk stukje architectuur waarin de totaalbeleving van Unesco Werelderfgoed Waddenzee wordt ervaren. Nieuwsgierig naar de nieuwe ontwikkelingen op de Afsluitdijk en de Vismigratierivier? Op een interactieve manier kom je alles te weten.

Meer over het Afsluitdijk Wadden Center

Midlum & Wijnaldum

De gemeente Harlingen is gelegen in het westen van de provincie Friesland grenzend aan de Waddenzee en bestaat uit Harlingen en twee landelijke dorpen, Midlum en Wijnaldum. 

Lees meer over Midlum en Wijnaldum

2021: Ode aan het landschap

Op maar weinig plekken in de wereld is het landschap zo divers als in Nederland en nergens is de interactie tussen water en land én tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt. De veelzijdigheid van het Nederlandse landschap overweldigt. In 2021 staat de ode aan het landschap centraal, ook in Friesland. In 2021 brengen we dan ook een ode aan het Nederlandse landschap. Aan de hand van vijf unieke landschappen willen we de bezoeker laten zien hoe bijzonder het Friese landschap is en hoe je haar kunt beleven. Deze landschappen zijn Waterlandschap - Vriend & Vijand, Waddenlandschap – Eb & Overvloed, Nachtlandschap – Donkerte & Verlichting, Cultuurhistorisch landschap – Arbeid & Adel en Duurzaam landschap, Nu & Straks. Harlingen is natuurlijk de uitvalbasis om te kunnen genieten van het Friese landschap! Op het wad, tussen de terpen, of ergens verdwaald.

Lees hier alles over de ode aan het landschap 2021

Noordwest-Friesland

In de regio Noordwest-Friesland is zoveel te ondekken! De regio omat een landschap van terpen en dijken. Het is een ongerept kustgebied waar je geniet van ruimte, lucht en landschap. Zo ver je kunt kijken, en waar je de eeuwenlange invloed van eb en vloed overal terugziet in het landschap. Bovendien zijn er tal van pitoreske dorpjes die je kunt ontdekken.

Ontdek de regio