Rondom Harlingen

Harlingen is een ideale uitvalsbasis om de regio te ontdekken. Ontdek de andere tien Friese Steden, bezoek één van de eilanden of verken pittoreske dorpjes in de nabije omgeving. Op een half uurtje gelegen van de Friese hoofdstad Leeuwarden en slechts een uurtje van Amsterdam. Harlingen Welkom aan Zee. 

Afsluitdijk Wadden Center

Op een kilometer of 12 van Harlingen ligt het Afsluitdijk Wadden Center. Een opmerkelijk stukje architectuur waarin de totaalbeleving van Unesco Werelderfgoed Waddenzee wordt ervaren. Nieuwsgierig naar de nieuwe ontwikkelingen op de Afsluitdijk en de Vismigratierivier? Op een interactieve manier kom je alles te weten.

Meer over het Afsluitdijk Wadden Center

11 fountains

In het Culturele Hoofdstad jaar 2018 verrezen er 11 fonteinen in de Friese Elfsteden. Ieder met een eigen verhaal. In de Noorderhaven van Harlingen ligt er één. Ontdek ook de andere fonteinen in Friesland.

De 11 fonteinen

2020: Leve het Water

2020 staat in Friesland in het teken van water. In de hele provincie zijn gedurende het jaar veel activiteiten in, op en rond het water te vinden. Van actieve uitstapjes tot prachtige exposities. In Harlingen staat een groot deel van het jaar de expositie Koele Wateren op het programma. Verder kun je het Woudagemaal bezoeken dat dit jaar 100 jaar bestaat. Harlingen is een prima uitvalsbasis om de provincie te ontdekken. 

Lees hier alles over het waterjaar in Friesland