Atelier Swoop

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen, één van de Friese elf steden; de enige stad direct gelegen aan zee. De zee die de stad zo’n rijke historie en eigen karakter heeft gegeven en tot op de dag van vandaag de dynamiek brengt die Harlingen zo bijzonder maakt. Een stad met vele mogelijkheden voor zowel bedrijven, bewoners als bezoekers. Harlingen kent dan ook vele ondernemers met ieder een heel eigen verhaal. Hoe is het om te ondernemen in onze bijzondere havenstad gelegen aan zee?

Atelier Swoop is een Scandinavische conceptstore gevestigd op de Grote Bredeplaats 9. Een winkel vol Scandinavische interieur- en lifestyle producten. Ook kun je bij Atelier Swoop terecht voor een lekkere kop koffie met stukje huisgemaakte taart die met veel liefde en aandacht is gemaakt. Maar wie is Atelier Swoop en wat is het verhaal achter deze Scandinavische conceptstore aan zee?

Het verhaal van Atelier Swoop

De gezichten achter Atelier Swoop zijn Geertje Veenstra en Beau Ann Johansen. Geertje heeft 20 jaar de kinderkledingwinkel ‘Swoop Kidswear’ gehad, en ze hebben onder de naam ‘Atelier Swoop’ een nieuw concept opgestart. Wanneer Geertje inkopen deed samen met dochter Annie en schoondochter Beau Ann zaten ze vaak te fantaseren hoe leuk het zou zijn om samen iets nieuws te starten. Beau Ann droomde van een koffiezaak en bij Geertje speelde het al jaren in haar hoofd om het concept koffiebar met huisgemaakte taart te combineren met een winkel met interieurproducten. “Een winkel met een koffiegedeelte zie je wel meer in de Scandinavische landen” aldus Geertje. Samen zijn ze de uitdaging aangegaan en de conceptstore gestart. 

In de winkel vind je unieke Scandinavische woonmerken en de dames helpen je graag bij het uitzoeken van een plaid, kussen, bloempot en nog veel meer interieurproducten. Daarnaast hebben ze een steeds uitgebreider assortiment in brei-garen van natuurlijke materialen zoals alpaca, wol en merinowol van het Deense Isager en Camarose. Breien is al jaren een grote hobby van Geertje: “het is nu ook zo bijzonder om mensen te ontmoeten die net zo gek zijn op mooie wol als ik en te ontdekken dat het breien steeds populairder wordt!”.  Antiekjes opsporen doen ze ook graag en de winkel is dan ook gevuld met antieke vaasjes, glazen en andere unieke vondsten.

Bijzondere klanten

Dat we een winkel met Scandinavische invloeden hebben, trekt heel erg aan. Vanuit het hele land weten mensen onze winkel te vinden, dat vinden we ook heel bijzonder. Onze klanten zijn heel divers, sommigen komen speciaal voor de wol en anderen juist voor de interieurmerken of omdat ze ons al een tijd volgen op Instagram. In de zomer blijven toeristen vaak hangen voor een kopje koffie met taart en genieten zij ondertussen van de sfeer in de binnentuin en winkel vertelt Beau Ann.

“Eén van de klanten die het meeste bijgebleven is, is Frederica die haar woonkamer liet inrichten door ons. Ze wilde de sfeer in de winkel ook graag in haar huis hebben. We hebben haar geholpen met de inrichting, kleuren en styling. We hebben nog altijd leuk contact en ze laat nog vaak weten hoe fijn thuiskomen nu voor haar is. Dat we dit voor iemand mochten doen, hadden we van te voren niet verwacht en maakt het ondernemen nog uitdagender!” vertelt Geertje.

“Natuurlijk zijn wij enorm trots op de winkel, maar het is wel heel bijzonder dat ook anderen de winkel opvalt en we publiciteit krijgen in de media. Zo heeft de art-director van het magazine Seasons een artikel over ons geschreven en we hebben zelfs al in de LINDA. gestaan! En dan ben je nog niet eens een jaar geopend...” lacht Beau Ann.

 

“Mensen uit het hele land komen speciaal voor onze winkel naar Harlingen toe.”

- Geertje

Ondernemen aan Zee

Het leukste van ondernemen vinden Geertje en Beau Ann dat ze alles zelf in handen hebben. Samen bepalen ze hoe de winkel is gestyled en welke merken ze willen verkopen. Je trekt klanten naar je toe die net als jij ook houden van interieurstyling, reizen in Scandinavië of een passie hebben voor koffie. “Dat zijn gewoon heel vaak hele leuke gesprekken en bijzondere verhalen die je te horen krijgt” aldus Geertje. We horen van bezoekers vaak hoe prachtig ze Harlingen vinden en ze krijgen hier echt een vakantiegevoel” vult Beau Ann aan. 

“Je trekt klanten naar je toe die net als jij ook houden van interieurstyling, reizen in Scandinavië of een passie hebben voor koffie"

- Bean Ann

Interieurstylingprojecten

Ze hopen vooral de leuke klanten te blijven helpen en zien wel wat er nog op hun pad komt. “We houden onze ogen open voor mooie nieuwe merken en willen graag nog meer interieurstylingprojecten bij klanten in huis doen. Een tweede vestiging zien de dames niet snel gebeuren, maar dat hoeft voor beide ook niet. “Het heeft juist wel zijn charme dat we dit met z’n tweeën doen” vertelt Beau Ann. 

Waarom je Atelier Swoop niet moet overslaan

Bezoekers aan Harlingen moeten Atelier Swoop niet overslaan, omdat ze hier echt een vakantiegevoel krijgen. “Onder het genot van iets lekkers zorgen wij voor een herinnering aan onze winkel en een herinnering aan Harlingen” aldus Geertje. “Onze winkel is meer dan alleen een koffiebar en meer dan alleen een interieurwinkel en past denk ik goed in zo’n prachtige, levendige havenstad als Harlingen aldus Beau Ann. 

“Onze winkel is meer dan alleen een koffiebar en interieurwinkel. Dat past denk ik goed in zo’n prachtige, levendige havenstad als Harlingen”

– Beau Ann

 

 

Andere interessante blogs