Ga naar inhoud

Havens van Harlingen

Harlingen is één van de oudste zeehavensteden van Nederland en de enige Friese havenstad. Al in de 12 de eeuw werden er grachten gegraven om de handel te drijven op zee. Veel van de handel vond plaats met de Scandinavische landen en Baltische Staten. Hout, vis en zout zijn nog steeds veel verscheepte producten.

nieuwe willemshaven

Het is de plek waar een bijzondere mix van het nautisch verleden en hedendaagse industrie toegankelijk is voor een breder publiek. Overnacht in een trechter of een kraan, beleef ambachtelijke scheepsbouw bij de Willem Barentz of maak kennis met een heerlijk, Harlinger biertje van het Brouwdok.

Meer over de Nieuwe Willemshaven

zuiderhaven

Tot 1795 lag de Zuiderhaven vol met de Friese vloot. De haven biedt nu plek aan roeisloepen, jachten en de charterschepen van de Bruine Vloot.

Meer over de Zuiderhaven
Zuiderhaven Harlingen met zonsondergang

Noorderhaven

De vele pakhuizen met namen van de handelssteden verwijzen naar het rijke, historische verleden. De getijdehaven is een aantrekkelijke aanlegplaats voor luxe jachten en zeilschepen.

Meer over de Noorderhaven

Jachthaven Noordergracht

In de haven van de Harlinger Watersportvereniging (HWSV) is altijd plaats voor passanten. De haven biedt een beschutte plek met alle voorzieningen. Ondanks de grote drukte op sommige dagen vindt u in deze haven de rust, het comfort en de gezelligheid die u zoekt. De jachthaven is direct bereikbaar via het Van Harinxmakanaal.

Meer over deze jachthaven

Cruise Port Harlingen

Harlingen, met één van de oudste zeehavens van Nederland, is de aankomst- en vertrekhaven van rivier- en zeecruiseschepen.

Alles over Cruise Port Harlingen

Oude Buitenhaven

De oudst bewaarde buitenhaven van Harlingen is één van de mooiste foto hotspots in de stad. Diverse schepen varen door de Oude Buitenhaven direct naar de Noorderhaven, Zuiderhaven, Nieuwe Willemshaven of richting de Waddenzee.

Ontdek de Oude Buitenhaven