Ga naar inhoud

Winter aan Zee

Zoutsloter Kerstmarkt

De gezelligste én meest sfeervolle kerstmarkt van het Noorden! Het is inmiddels een traditie die niet meer uit Harlingen weg te denken is: dé Kerstmarkt rondom het grachtje de Zoutsloot. Op 9 december van 15 uur tot 21 uur, komt Harlingen weer tot leven met gezelligheid, kraampjes vol kerstspulletjes en de warme gloed van de feestverlichting. Mede dankzij de medewerking van de bewoners, die spontaan de gevels van hun monumentale woningen feestelijk verlichten en decoreren. Geniet van de magie van het seizoen terwijl je langs de sfeervolle kraampjes struint, gevuld met lekkernijen, unieke handgemaakte cadeautjes, betoverende kerstmuziek, activiteiten, houtvuren her en der en meer!

Tijdens dit evenement, kun je overal in Harlingen gratis parkeren. Parkeer gratis onder andere op P3, speciaal voor de Zoutsloter Kerstmarkt zijn de slagbomen geopend!

Meer informatie over parkeren

Shoppen voor feestdagen

Ben je nog op het laatste moment bezig met Sinterklaasinkopen, of ben je juist vroeg en liggen de eerste cadeautjes al onder de kerstboom? December staat bekend als dé shopmaand, en in het sfeervolle en gezellige centrum van Harlingen vind je alles wat je nodig hebt om de feestdagen optimaal door te brengen. Tijdens een dagje winkelen in Harlingen kom je de ene na de andere leuke winkel tegen.

Ontdek hier onze feestelijke shopping tips

Verlichte schepen

Laat de winterpracht van Harlingen je betoveren! Tijdens de knusse wintermaanden, wanneer de avonden vroeg invallen, straalt Harlingen in een magisch licht. Vanaf week 45 straalt het water met 14 prachtige schepen, zoals onder andere het lichtschip Jenni Baynton (Nieuwe Willemshaven), voormalige mijnenveger De Hr. Ms. Sittard (Vluchthaven) en Expeditieschip Willem Barentsz (Noorderhaven). De schepen zijn verlicht met schitterende lampjes, waardoor de hele stad een warme en gezellige sfeer ademt. Kom en geniet van de betoverende gloed die onze stad omhult tijdens deze winterse dagen!

Opwarmen in de leukste horecagelegenheden

Laat de winterkou wegsmelten in de meest knusse horecagelegenheden van Harlingen! Onze bevlogen ondernemers verwennen je graag met overheerlijke warme dranken en verrukkelijke lekkernijen. Of je nu hunkert naar een gezellige kop koffie, een hartverwarmende thee, of zelfs een onweerstaanbaar winters biertje, wij hebben het allemaal voor je klaarstaan!

Elfstedentocht in Harlingen

Zouden wij het nog ooit mogen meemaken? De legendarische Elfstedentocht, ook bekend als de "tocht der tochten," begint en eindigt in Leeuwarden. De deelnemers schaatsen vanuit deze stad langs Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum, en over de Bonkefeart, om uiteindelijk terug te keren naar de finish in Leeuwarden.

Ontdek meer over Harlingen tijdens de Elfstedentocht

Koud en slecht weer?

 

In Harlingen zijn we eraan gewend dat de wind waait en de regen wel eens met bakken uit de lucht komt vallen. Maar blijven we binnen zitten? Nee hoor! Hier zijn wat tips om het beste uit slecht weer te halen:

4 tips bij slecht weer
Havenplein bedekt in sneeuw in Harlingen

Winter aan Zee decemberactie

In de Harlinger Courant en op Harlingenboeit.nl vind je deze winter de Winter aan Zee actiepagina. Grijp je kans, want deze pagina vol met kortingsbonnen van de deelnemenende ondernemers zijn in de hele maand december geldig. 

Bezienswaardigheden

Deze winter in Harlingen - Deze activiteiten mag je niet missen