Ateliers en kunstenaars

Ateliers en galeries; Harlingen bruist van de kunstenaars. De ligging van Harlingen aan zee en het aanwezige culturele erfgoed zorgen ervoor dat Harlingen in trek is bij kunstenaars. De aanwezigheid van de vele ateliers, galeries en kunstenaars geven Harlingen extra kleur. 

Galerie de Vis

Galerie de Vis is te vinden aan de Noorderhaven, en vertegenwoordigt vooral hedendaags kunstenaars uit Nederland. Het accent in de collectie van deze mooie galerie ligt op het landschap. Bijzonder zijn vooral het werk van de Friese expressionisten zoals bijvoorbeeld Gerrit Benner. Galerie de Vis biedt de aankomend verzamelaar een uitgelezen collectie moderne kunst, en is zeker een bezoek waard als je in Harlingen bent! 

Meer over Galerie de Vis

Werkplaats 12

Sinds de lente van 2020 vertoeven beeldend kunstenaars Erik Sok en Ellen van Putten in de Koningsbuurt in Harlingen. Hier hebben zij een werkplaats omgebouwd tot een artistieke oase. Erik Sok maakt vooral kunst in de vorm van grote en minder grote installaties, waarbij humor de boventoon voert, zoals de Amsterdamse kijkkastjes, De Natuur Op Zijn Kant, Wrakkentochten en meer. Zijn drie vrijheidsbeelden, zonder toorts maar met lichtgevende hoornen des overvloeds, houden de wacht aan het spoor van Harlingen naar Leeuwarden.

Ontdek Werkplaats 12

Kunstcollectief Harlingen

Stichting Kunstcollectief Harlingen wil door middel van kunst en cultuur een positieve bijdrage leveren aan de samenleving van Harlingen. Ze hebben diverse projecten op hun naam, denk bijvoorbeeld aan de stadstuin van Harlingen en schilderen aan zee. 

Meer over het kunstcollectief Harlingen

Atelier BB Aansee

Aan de Zuiderhaven vind je Atelier BB Aansee. Deze galerie van kunstenaar Wilco Berga en ontwerpster Tanja Blokland exposeert kustlandschappen. Zeker een bezoekje waard dus, als je ook zo geïnspireerd raakt van de zee.

Meer over Atelier BB Aansee

Studio Ilse Oelbers

Studio Ilse Oelbers is gevestigd in het pand aan de Noorderhaven 111 in Harlingen. Ilse Oelbers houdt zich vooral bezig met beeldhouwwerk waarin de mens haar grootste inspiratiebron is. Naast haar eigen beelden die in de studio tentoongesteld staan, is er regelmatig werk te zien van andere kunstenaars. Het werk van Ilse Oelbers is continu in ontwikkeling, dus je kan de studio op elk moment weer eens bezoeken.

Ontdek Studio Ilse Oelbers

Ontdek onze ateliers en galeries