Ook zonder de zon vermaak jij je in Harlingen

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Welkom in dé zeehavenstad van Friesland! Een historische plek vol authentieke verhalen en verborgen schatten. In deze stad is altijd wat te beleven. Jong, oud, van ver weg of juist heel dichtbij. Je bent als bezoeker in Harlingen nooit uitgekeken. Maar wat nou als je naar Harlingen wil en het is slecht weer? Welke locaties in Harlingen moet jij dan absoluut niet overslaan?

Heerlijk in de zon - genieten op het strand, de pieren of in de havens. Wie in Harlingen is geweest weet wat voor bijzondere geluksmomentjes dat zijn. Maar wat nou als het weer minder is en je er toch lekker even uit wil? Ook dan is Harlingen een fijne plek om lekker te genieten. Wij geven je een aantal tips voor je bezoek aan Harlingen met slecht weer.

Het Hannemahuis

Komt de regen met bakken uit de lucht? Wees niet getreurd. Een goede reden om je eens onder te dompelen in de rijke geschiedenis van havenstad Harlingen. In museum het Hannemahuis ontdek je er alles over.

Bezoek het museum

Het Brouwdok

Genieten van een Harlinger biertje terwijl je uitkijkt over de Waddenzee? Loop dan eens binnen bij Brouwdok. In het proeflokaal zit je knus binnen, terwijl je geniet van een lekkere herfstbock. Je kunt hier ook een rondeiding krijgen door de brouwerij. In de binnenstad van Harlingen vind je nog veel meer gezellige plekken om te genieten van lekker eten en drinken. 

Op bezoek in Het Brouwdok

Ateliers en galeries

In de Harlinger binnenstad vind je vele ateliers en galeries. Hier kun je je verwonderen over de creaties van lokale kunstenaars. Vele galeries zijn geopend op afspraak. 

Ontdek onze ateliers en galeries

Winkels

In de binnenstad van Harlingen vind je een schat aan diverse winkeltjes om te ontdekken! Van trendy boetiekjes tot cadeauwinkels en boekhandels. Als het een regenachtige dag is, waarom dan niet met een kleurrijke paraplu de binnenstad verkennen en al die knusse winkels bezoeken? Het is de perfecte manier om een regenachtige dag in Harlingen op te fleuren!

Bekijk alle winkels

Je bezoek aan Harlingen