Parken

Harlingen staat bekend om zijn cultureel erfgoed. Monumenten, kunstwerken en beelden kleuren de stad. Maar Harlingen beschikt ook over een aantal mooie parken en stadstuinen.

Het Balklandpark

Ben jij opzoek naar een leuk bruisend park in Harlingen? Dan is Balklandpark echt iets voor jou! Het park heeft voor jong en oud veel te bieden. Je kunt er terecht voor rust en ontspanning, maar het park is ook geschikt voor het uitvoeren van sportieve activteiten. Ben jij ook benieuwd naar alle mogelijkheden?

Ontdek het Balklandpark

Engelse Tuin

Heb je bijvoorbeeld al eens een wandeling gemaakt door de Engelse tuin? Harlingen was tot in de negentiende eeuw omringd met een grachtenstelsel en aarden wallen. Dit grachtenstelsel stond in verbinding met de Waddenzee. Op de dwingers waren stadspoorten gebouwd, die zorgden voor een verbinding met het omliggende land. Omstreeks halverwege de negentiende eeuw vonden binnen dit systeem veranderingen plaats. De behoefte aan openbare wandelplaatsen werd in deze periode steeds groter. Roodbaard kreeg de opdracht voor de aanleg van een wandelpark op de plaats van de Franekerpoort. Zo is in 1843 de Egelse tuin aangelegd als eerste stadspark van Harlingen.

Ontdek de Engelse tuin

Harmenspark

In Harlingen vind je het ook het - na een schenking van de heer Harmens - in 1901 aangelegd Harmenspark. Het park bevindt zich ten noorden van het station. Je vindt hier onder andere het in 1950 geplaatste oorlogsmonument en het beeld Sint-Joris en de Draak

Ontdek het Harmenspark

Stadstuin Harlingen

Geniet van de rust en de natuur in Stadstuin Harlingen! In de stadstuin vind je moestuinen, een kruidentuin en een cultuur- ontmoetingsplein. Neem rustig de tijd om de omgeving te verkennen en het fascinerende groeiproces van onder andere groenten en fruit te ontdekken.