Balklandpark

In het Balklandpark komen groen, de stad, de dijk en de zee samen. Het aantrekkelijke recreatiegebied is niet alleen voor inwoners, maar ook voor toeristen een prachtige plek om te recreëren. Je kunt er genieten van de rust, maar ook heerlijk bewegen of spelen. Daarnaast is er rekening gehouden met de biodiversiteit en dat zie je terug in de natuurlijke omgeving van het park.

Samen in beweging!

Samen bewegen, sporten en spelen vinden wij in Harlingen heel belangrijk. Het sport- en speelpark is een ideale plek om samen te komen en zorgt voor verbinding tussen bewoners en bezoekers. In het park vind je van alles om een actieve levenstijl te bevorderen, zo is er een obstakelbaan en zijn er fitnesstoestellen. In het park wordt er op verschillende niveaus gespeeld, bewogen en gesport. Ga skeeleren over de mooie betonpaden, hardlopen, wandelen, bootcampen of spelen. En geniet samen van een perfecte balans tussen sport, spel en recreatie.

Het Balklandpark is voor iedereen

Lekker wandelen over een mooi pad, genieten van de prachtige natuur op een bankje of picknicken op het gras. Het kan allemaal in het Balklandpark. Ben je actief en houd je van avontuur? Kom dan lekker klimmen, rennen, springen of klauteren. Gebruik je creativiteit en bestorm de obstakelbaan op jouw manier. Het Balklandpark is een plek voor jong en oud. Kom samen en proef de sfeer van de Westerzeedijk en de Waddenzee.

De mens en natuur staan centraal

In het Balklandpark staat biodiversiteit voorop. Het park bestaat dan ook uit allerlei bloemenweides, bomen en vogelbosjes. Daarnaast zijn er twee wadi's, oftewel groene greppels, aangelegd om overtollig regenwater te bufferen. In de toekomst wordt er een bijenstal en een vleermuishotel geplaatst. Zodat niet alleen mensen, maar ook alle beestje zich welkom voelen in het park.

Balklandpark Harlingen Wadi's

Wist je dat...

Er op het terrein van het Balklandpark eerst sportvelden lagen? Om op een subtiele manier te verwijzen naar het verleden is er een goal geplaatst in een grondbult tussen de beplanting. Daarnaast is er,  ter ere van de oud-burgemeester, een Rode Beuk op de middenstip van het oude voetbalveld geplant.

Om het Balklandpark te realiseren moesten er op het oude terrein veel snoeiwerkzaamheden verricht worden. Daarnaast werden er ook een aantal bomen gekapt. In het nieuwe park staat biodiversiteit voorop en daarom werden de boomstammen en het snoeithout hergebruikt. Van het snoeihout zijn takkenrillen gemaakt. Takkenrillen zijn plekken waar hout opgestapeld wordt, deze plekken dienen als schuil of broedplek van insecten, zoogdieren en vogels. Daarnaast kunnen de boomstammen gebruikt worden om op te klauteren, bewegen of spelen. 

Balklandpark Harlingen wandelpad

Ga op avontuur

Een workout doen op één van de negen fantastische fitnesstoestellen, de obstakelbaan bestormen of een frisse neus halen. Kom in beweging en trek er op uit naar het Balklandpark. Ook voor rust en ontspanning ben je in het park op de juiste plek. Zien wij jou binnenkort ook in het prachtige Balklandpark?

Balklandpark in Harlingen is een stormbaan en Obstakelbaan gevestigd

Meer parken