Waddenzee Werelderfgoed

Het Unesco Werelderfgoed de Waddenzee is uniek in haar soort en biedt natuurschoon in haar meest rauwe en pure vorm met een grote verscheidenheid aan plant- en diersoorten. Om nog maar niet te spreken van de miljoenen trekvogels die jaarlijks een stop-over maken om zich nog even te goed doen met het voedselrijke assortiment, voordat de lange trektocht volgt.  Met een oppervlak van ruim 10.000km2 is het Waddengebied het grootste aaneengesloten wetland op aarde en daarmee een schatkamer waar eb en vloed regeren. 

 

Het Waddengebied beleven

In Harlingen kun je op vele manieren het Werelderfgoed beleven. Door te ontwaken met zicht op het wad, door een (voor je gevoel) eindeloze wandeling tijdens zonsondergang of door een prachtige zeiltocht door het gebied. 

Overnachten op het water

Zonsondergangen

Schitterende luchten en eindeloze vergezichten. In weer en wind, verstopt tussen dreigende wolken, reflecterend op een spiegelende Waddenzee. Een kleurenspel van roze, rood en oranje, dat je blijft verbazen. Harlingen is de uitgelezen plaats om te genieten van een prachtige zonsondergang.

Welke zonsondergang maak jij Instagram-waardig? Deel jouw foto's via #harlingenwelkomaanzee.