Ga naar inhoud

5 redenen voor een vakantie aan zee

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Wie aan vakantie denkt, die denkt aan zon, strand en zee. En dat is ook logisch, want de zee staat garant voor een ultiem gevoel van vrijheid. Het ruisen van de zee zorgt ervoor dat je volledig tot rust komt. Dat is precies waar een vakantie voor bedoeld is. Toch? Twijfel je nog over de invulling van jouw aankomende vakantie? Hieronder vijf redenen om voor een vakantie aan de waddenzee te kiezen.

1. Een vakantie aan zee is gezond

Een vakantie aan zee is bewezen goed voor je gezondheid. Aan zee ben je fitter, heb je minder last van lichamelijke klachten en heb je meer energie. Dat heeft alles te maken met de ionen (moleculen) die in de lucht zitten.

In de zilte zeelucht zitten veel negatief geladen ionen. Die zorgen ervoor dat je lichaam het zuurstof in de lucht veel beter op kan nemen. Dit vermindert niet alleen klachten van  hoofdpijn en vermoeidheid, maar vergroot ook de concentratie, verbetert het afweersysteem en verhoogt je weerstand.

De zeelucht wordt daarom ‘het medicijn dat je kunt inademen’ genoemd. En al die extra zuurstof kun je goed gebruiken tijdens je vakantie aan zee, want de zonsondergang is zonder twijfel adembenemend.

2. De zonsondergang is adembenemend

Er zijn oneindig veel gedichten over geschreven, schilderijen van gemaakt en foto’s van genomen; de zonsondergang. Nergens is ze zo mooi als aan zee. De tweede reden voor een vakantie aan de waddenzee is dan ook het prachtige palet aan kleuren dat de zonsondergang laat zien. Rood, oranje, met zo’n mooie gouden gloed! Of een prachtige, paarse of blauwe lucht met een oranje randje rondom de zon. Dat maak je alleen mee tijdens je vakantie aan zee. Bekijk ons Instagram maar eens voor het bewijs.

Trouwens, heb jij je ooit afgevraagd hoe het kan dat de hemel rood kleurt wanneer de zon opkomt of ondergaat? Dit komt doordat het licht van de zon een langere weg door de atmosfeer aflegt. Een groot deel van de kleuren aan het einde van het spectrum (rood) wordt hierdoor verstrooid. Dit zorgt ervoor dat de kleur van de hemel verandert van geel naar oranje en rood. Leuk om te weten toch? En er valt nog veel meer te ontdekken tijdens je vakantie aan zee.

3. Er is elke dag iets nieuws te ontdekken

De zee is geen dag hetzelfde. Haar landschap is in constante beweging. Eb en vloed maken vrijwel ieder moment uniek. Laat je bij laagwater verwonderen door de variëteit aan vogelsoorten die zich tegoed doen aan de bodemdieren van het waddengebied. Ga zelf op ontdekking en loopt voor de vloed uit.

Ontdek met eigen ogen waarom het waddengebied is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed en maak kennis met alle vrijheden die de zee te bieden heeft. Op stevige schoenen, laarzen of voor de echte ervaring op blote voeten. Met je tenen in het zand. En sta dan eens stil bij het feit dat de zee vanaf dat standpunt geen einde kent.

4. Een vakantie aan zee geeft rust

Een ander voordeel van een vakantie aan zee is, is dat het ontzettend rustgevend is. Vaak plannen we een vakantie vol met activiteiten. Hierdoor komen we niet tot rust, terwijl een vakantie daar juist voor bedoeld is. Wie echte rust wil ervaren gaat daarom voor een vakantie aan zee, voor de verwondering en de verbazing over de schoonheid van het uitzicht. De wind die door je haren wappert en die je afleidt van je dagelijkse bezigheden. Dat kun je niet beschrijven, alleen zelf ervaren.

Door te luisteren naar het ruisen van de zee ontstaat er ruimte in je hoofd voor een frisse kijk op het leven. Het is niet voor niets dat veel filosofen de zee benoemen als hun belangrijkste bron van inspiratie.

5. De zee daagt je uit om te bewegen

Zeilen, surfen, kiten, vissen, vogelen of wadlopen. Tijdens je vakantie aan zee wordt je voldoende uitgedaagd om te bewegen. Sterker nog, het strand en de zee zijn bij uitstek de plek om je te vermaken. Zowel alleen als in groepsverband. Het strand nodigt uit tot wandelen, de dijk tot fietsen. De wind leent zich tot vliegeren, het water tot zwemmen.

Nieuwsgierig naar wat Harlingen je te bieden heeft tijdens jouw vakantie aan zee? Op deze website vind je alle activiteiten, evenementen én verblijfplaatsen. Geen reden meer om te twijfelen dus, boek vandaag nog die welverdiende vakantie aan zee.