Jaarlijkse evenementen

De Vlootdag, de Visserijdagen, Harlingen Ongeschut en de Zoutsloter Kerstmarkt. Het is slechts een greep uit het aantal evenementen dat in Harlingen jaarlijks plaatsvindt. Of je nou van een zomers festival of een winterse kerstmarkt bent, in Harlingen is ieder jaar weer genoeg te beleven! 

Vlootdag

De Vlootdag staat geheel in het teken van de aanwezigheid van nautische sferen in Harlingen. Zo wordt tegelijkertijd de start van het vaarseizoen van de Bruine Vloot feestelijk gevierd. Jong en oud kan genieten van muziek, een grote bonte markt, kinderspelen, demonstraties en oude ambachten in en rondom de Zuiderhaven. En wist je dat de zeilschepen aan de kade "open schip" houden, zodat een bezoek binnen in het schip mogelijk is?

Meer over de Vlootdag

Visserijdagen

De Friese havenstad Harlingen staat jaarlijks in het teken van de Visserijdagen. De bezoekers aan de stad worden vier dagen lang getrakteerd op muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. Voor ieder is er zeker wat te beleven tijdens dit sfeervolle evenement.

Meer over de Visserijdagen

Harlingen Ongeschut

Varend door de grachten van Harlingen zie je de omgeving op een geheel andere manier dan wanneer je langs de grachten loopt. Harlingen Ongeschut laat je een vaarspektakel door de Harlinger grachten beleven. Na het succes van deze gemoedelijke en feestelijke vaartocht in 2012, is dit evenement ongetwijfeld één van de grootsten van onze zeehavenstad geworden.

Meer over Harlingen Ongeschut

Zoutsloter Kerstmarkt

Een traditie die niet meer weg te denken is uit Harlingen is de Zoutsloter Kerstmarkt. De kerstsfeer komt tot leven wanneer de muziek en kerstactiviteiten starten. Je loopt langs ongeveer 200 kramen van standhouders en goede doelen uit binnen- en buitenland. Genietend van een apfelstrudel en een warme kop chocolademelk in je handen, ervaar jij het kerstgevoel optimaal.

Meer over de Zoutsloter Kerstmarkt

Harlingen-Terschelling (HT) Roeirace

Het wordt wel de koninginnentocht van het sloeproeien in Nederland genoemd: de Harlingen-Terschelling (HT) Roeirace. Ben je benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Meer over de HT roeirace

Lanenkaatsen

Het is misschien wel het evenement met de meeste traditie in Harlingen. Het lanenkaatsen in Harlingen vindt al sinds 1950 plaats, en is een belangrijk onderdeel van de Harlinger geschiedenis en cultuur.

Meer over het lanenkaatsen