Visserijdagen Harlingen

De Friese havenstad Harlingen staat jaarlijks in het teken van de Visserijdagen. Handig om te weten is dat de visserijdagen Harlingen steevast plaatsvinden vanaf de laatste woensdag in augustus tot en met de volgende zaterdag. Vier dagen lang mag je als bezoeker genieten van muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. En dat in een decor van ruim zeshonderd monumenten en een moderne visserij- en handelshaven. Het feest is niet alleen voor de Harlingers, maar vooral ook voor de mensen van daarbuiten. Iedereen is welkom in Harlingen om deze onvergetelijke week mee te mogen maken! Ben jij erbij?

Tienduizenden bezoekers

De laatste woensdag van augustus is altijd het begin geweest van de Visserijdagen. Het is een geliefd, nautisch feest dat uitgebreid gevierd wordt door inwoners als bezoekers. Een grote vistafel, vlieg- en reddingsdemonstraties van Defensie en Friese hulpdiensten, en de vlootschouw - het is slechts een greep uit het bijzondere programma. Met meer dan 10.000 jaarlijkse bezoekers is dit evenement één van de grootsten in Harlingen. En wist je dat de Visserijdagen zelfs uitgeroepen werd tot beste regio-evenement van Nederland in 2010?

Parkeren tijdens de Visserijdagen 2024

Tijdens de Visserijdagen in Harlingen is parkeren eenvoudig geregeld. Parkeren is mogelijk op parkeerterrein Spoorstraat, bij de Willemshaven (behalve op zaterdag i.v.m. festiviteiten), bij de Nieuwe Vissershaven en het parkeerterrein Westerzeedijk

Let op: Er geldt een parkeerverbod langs de bermen van de Westerzeedijk, de Zuidwalweg en de Harlingerstraatweg. 

Meer informatie