Activiteiten & Bezienswaardigheden

Op zoek naar de leukste bezienswaardigheden in Harlingen? Op deze pagina vind je een overzicht van al het moois dat Harlingen te bieden heeft. Van culturele highlights en activiteiten in Harlingen - tot aan tips om het water op te gaan en routes waarmee je op ontdekkingstocht gaat in de mooie omgeving.

Hannemahuis

Gemeentemuseum Het Hannemahuis is het geheugen van Harlingen. Het verzamelt, bewaart en presenteert voorwerpen en documenten met betrekking tot de kunst, cultuur en geschiedenis van Harlingen en haar bewoners. Het Hannemahuis behoort tot de vroegste huizen van de Harlinger binnenstad. Sinds 1957 is het gebouw als museum in gebruik. Het interieur is nog redelijk intact. De betimmering in de hal is gedeeltelijk uit de 17de eeuw en het plafond in de mooie voorkamer, 't Zaal, dateert uit 1825

Meer over Het Hannemahuis

Tourist Info Harlingen

In onze winkel aan de Grote Bredeplaats 12 vertellen we je graag alles over wat er te beleven valt in en om Harlingen. Kom eens langs en laat je inspireren. Hieronder vind je alvast een aantal leuke suggesties voor een bezoek aan Harlingen. 

Ons vind je hier: 

Grote Bredeplaats 12
8861 BB Harlingen
Tel: 0517-430207

Meer informatie

Ga het water op

Zeehondentocht

Vaar vanuit de Zuiderhaven in Harlingen naar de zeehondenbank in de Waddenzee.

Boek een zeehondentocht