Winter aan Zee

Welkom in Harlingen

Als gastvrije havenstad wil de gemeente Harlingen haar inwoners gedurende de wintermaanden warme sferen bieden. Met een bundeling van hartverwarmende activiteiten in het thema van ‘Winter aan Zee, Welkom in Harlingen’ nodigt de gemeente Harlingen je uit om samen (inwoners, ondernemers en bezoekers) sfeervol de winter te beleven in onze prachtige stad! Want met jouw hulp en ideeën kunnen we de stad sfeervol inrichten gedurende de donkere dagen, zodat we zorgen voor lichtpuntjes de komende maanden.  

Stralend aan Zee

Wat de activiteiten worden, dat is nog een verrassing. Wat denk je van een creatieve workshop of een winter circusvoorstelling? Of je te laten betoveren door een verhalenverteller, die een prachtig verhaal tevoorschijn tovert! Ook de mooi uitgelichte gevels gaan vast je aandacht trekken, waardoor dwalen door Harlingen schitterend wordt! En wat dacht je van de uitgelichte schepen rondom het stadshart? Het kan allemaal tijdens ‘Winter aan Zee, Welkom in Harlingen’!

Winters Lichtpunt

Het Entrepotgebouw op de Nieuwe Willemshaven wordt betoverend mooi ingericht! Twinkelend licht, sfeervolle decoraties en smûke zitjes zorgen voor een warme ontmoetingsplek waar de komende winter kleinschalige activiteiten zullen plaatsvinden. Alles natuurlijk binnen de op dat moment geldende RIVM regels.

Activiteiten - More to come!

Laat Harlingen stralen

Om wat meer sfeer en extra warmte naar de straten te brengen, roept de gemeente Harlingen haar inwoners op om hun straat, tuin, balkon, gevel en ramen met lichtjes versieren. Versier je mee? Laat het ons weten! Deel je foto op sociale media met de hashtag #winteraanzeewelkominharlingen

Harlingen moedigt ook de wijk-, dorp-, en/of buurtverenigingen aan om de straten, wijken en pleinen te laten stralen en zo mooi mogelijk te versieren. Je kunt bijvoorbeeld samen in de buurt kerstbomen in het licht zetten, een lichtpunt maken of op andere manier de buurt dichter bij elkaar brengen. Elke buurt- en/of wijkverenigingen in de gemeente Harlingen kan een aanvraag voor een financiële bijdrage van maximaal 500 euro indienen. Stuur je initiatief vóór 10 december in via info@harlingen.nl

Samen met, voor én door de stad - Doe ook mee!

De gemeente heeft al een voorzetje van mogelijke activiteiten gegeven, maar de invulling van ‘Winter aan Zee, Welkom in Harlingen’ doen we met elkaar! Samen zorgen we voor een stralende Winter aan Zee! Daarom vraagt de gemeente jou als inwoner om met ideeën te komen. Ook online activiteiten zijn welkom!

Heb jij een leuk idee of organiseer je al een activiteit om samen sfeervol de winter door te komen? Twijfel niet en stuur deze door naar: info@harlingen.nl.

Winter aan Zee, Welkom in Harlingen duurt t/m eind februari 2021