Culinaire hotspots in Harlingen

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Proef de gastvrijheid, laat je verwennen, geniet en voel je thuis in Harlingen. Hier is een vakantiegevoel nooit ver weg. Harlingen bruist van de culinaire hotspots. Van hippe broodjestent tot geschikte restaurants om lekker lang te tafelen. Allemaal even gastvrij, gezellig en met een eigen karakter. Wat je ook zoekt, de keuze is reuze! Wij hebben een aantal goede tips voor je! 

Perfecte start van de dag!

Broodje Nuchter heeft de lékkerste ontbijtjes die je in tijden hebt gegeten. Het is een lunchwinkel voor het afhalen en bezorgen van ambachtelijk belegde broodjes, verse soepen en heerlijke salades. Gezond, eerlijk, lokaal, vers en biologisch staat centraal. Wat ons betreft een ideale plek om je dag te beginnen. 

Voor een culinair vakantiegevoel

Bij Down & Up kun je genieten van allerlei lekkers geïnspireerd door de mediterrane keukens van onder andere Griekenland, Frankrijk, Spanje en Italië. Je kunt er ‘sharen’ en proeven van mooie, kleine gerechten. Een mooie locatie om je in de watten te laten leggen en op culinaire reis te gaan met je lief, vrienden of familie!

Culinair genieten tussen Wad en Stad

Op het Havenplein, in het historische pand met de karakteristieke klokkentoren, is het fenomenale restaurant ’t Havenmantsje gevestigd. Hier zit er niks anders op dan je culinair te laten verrassen en inspireren door de overheerlijke gerechten van Meesterkok Marco Poldervaart en zijn topkoks. Een plek in de serre is een absolute must als je dit gemoderniseerde gerechtsgebouw bezoekt: het uitzicht over de oude buitenhaven en de Harlinger scheepvaart is magnifiek!

Klein Italië in het centrum van Harlingen!

Voor de ‘wat anders dan standaard’ pizzaliefhebbers onder ons heeft Harlingen een superleuke hotspot: San Marino. Op dit ontspannen adresje, aan de rand van het centrum, voelt het alsof je op vakantie bent. Geniet van de unieke panpizza’s en proef zeker ook hun overheerlijke beroemde salade!

Ontdek bij Pizzeria Pompeï de lekkerste Napolitaanse pizza's van de stad! De authentieke houtgestookte pizzaoven zorgt ervoor dat de pizza’s een korst hebben die perfect krokant is aan de buitenkant en zacht en smaakvol vanbinnen.

Als je houdt van Italiaanse pizza’s en pasta’s, dan mag je Pizzeria Roma zeker niet missen. Hier kun je dus genieten van authentieke pizza’s naar Italiaans recept. Een Italiaanse familie runt dit restaurant al een tijdje met passie voor het vak en dit met succes! 

Pizza in Harlingen te krijgen

Heerlijke delicatessen en kookwinkel

Als je van culinaire (streek)producten houdt dan mag je Homminga’s fijne winkeltje niet overslaan. Hier vind je de lekkerste kaas, worst en delicatessen uit je favoriete vakantieland. Ook veel leuke producten om mee te nemen als souvenir. Aan de overkant zit Koks en Keukenmeiden, een walhalla voor als je van koken houdt. De winkel staat vol met hebberigmakende pannen, prachtig servies en spullen waar je blij van wordt.

Meer blogs over Harlingen