Stadswandelingen Harlingen

Wanneer je door Harlingen loopt, zul je merken dat de voormalige bewoners een rijke historie hebben achtergelaten. Met meer dan 600 monumentale panden in onze binnenstad blijft de herinnering voortbestaan aan de trotse welvaart die Harlingen gekend heeft. Dwaal door authentieke straatjes, verdiep je in verhalen die verscholen liggen achter indrukwekkende monumenten en verken de omgeving op je eigen vertrouwde manier. Of ga op pad onder leiding van een stadsgids. Want wat is er nou leuker dan om wandelend op verhaal te komen in een zeehavenstad vol erfgoed? 

Routes en stadsgidsen

Hoe leuk is het om een digitale route te ervaren die past bij jouw voorkeuren? Op onze website heb je keuze uit een variatie van online routes in Harlingen en omstreken. Sommige routes kun je ook offline gebruiken door ze vooraf te downloaden. Maak een individuele wandeling op eigen tempo of nodig je familie en vrienden uit om samen gezellig op pad te gaan. Je hebt de keuze om Harlingen en haar omgeving te verkennen te voet, op de fiets of juist op het water.

Wandelend op verhaal met een stadsgids
Nog leuker is het om wandelend op verhaal komen te onder leiding van een stadsgids. De bevlogen stadsgidsen in Harlingen laten je graag kennis maken met het rijke verleden van Harlingen en kunnen je veel vertellen. Kijk in onze agenda of en wanneer de rondleidingen plaatsvinden. Je kunt natuurlijk ook altijd een kijkje nemen op de website van stichting stadsgidsen Harlingen. 

Bekijk de routes
Informatiepanelen route Harlingen

Op de kaart

Bij Tourist Info Harlingen aan de Grote Bredeplaats 12 kun je een gratis stadsplattegrond krijgen. Er zijn ook boekjes met stadswandelingen verkrijgbaar; deze worden verkocht voor €2,50 per stuk. De stadswandelingen duren 1,5 tot 2 uur en zijn circa 5 kilometer lang. Wat deze wandelingen speciaal maakt is dat elke route zijn eigen thema heeft en dat zelfs een bezoek aan het Hannemahuis mogelijk is als combinatie. Voorbeelden van deze thema's zijn 'Koppen boven water', waarin de strijd met het water belicht wordt. In 'De smaak van de 19e eeuw' maak je kennis met de hoogte en dieptepunten van de 19e eeuw. Daarnaast is er een speciale stadswandeling toegewijd aan Simon Vestdijk, een bekende schrijver uit Harlingen. Dus waar wacht je nog op? Breng een bezoek aan Tourist Info Harlingen en duik in het verleden van onze zeehavenstad.