Stadswandelingen Harlingen

Wanneer je door Harlingen loopt, zul je merken dat de voormalige bewoners een rijke historie hebben achtergelaten. Met meer dan 600 monumentale panden in onze binnenstad blijft de herinnering voortbestaan over de trotse welvaart die Harlingen gekend heeft. Dwaal door de authentieke straatjes, verdiep je in verhalen die verscholen liggen achter sprekende monumenten en verken de omgeving op je eigen vertrouwde manier. 

Digitale routes

Hoe leuk is het om een digitale route te ervaren die past bij jouw voorkeuren? Op onze website heb je keuze uit een variatie van online routes in Harlingen en omstreken. Sommige routes kun je ook offline gebruiken door ze vooraf te downloaden. Maak een individuele wandeling op eigen tempo of nodig je familie en vrienden uit om samen gezellig op pad te gaan. Daarnaast heb je de keuze om Harlingen en haar omgeving te verkennen te voet, op de fiets of juist op het water.

Zoek een digitale route

Op de kaart

Als je toch liever een kaart in je handen wilt houden, kun je gratis stadsplattegronden verkrijgen bij Tourist Info Harlingen aan de Grote Bredeplaats 12. Er zijn ook boekjes met stadswandelingen verkrijgbaar; deze worden verkocht voor €2,50 per stuk. De stadswandelingen duren 1,5 tot 2 uur en zijn circa 5 kilometer lang. Wat deze wandelingen speciaal maakt is dat elke route zijn eigen thema heeft en dat zelfs een bezoek aan het Hannemahuis mogelijk is als combinatie. Voorbeelden van deze thema's zijn 'Koppen boven water', waarin de strijd met het water belicht wordt. In 'De smaak van de 19e eeuw' maak je kennis met de hoogte en dieptepunten van de 19e eeuw. Daarnaast is er een speciale stadswandeling toegewijd aan Simon Vestdijk, een bekende schrijver uit Harlinge. Dus waar wacht je nog op? Bezoek Tourist Info Point Harlingen en duik in het verleden van onze zeehavenstad.