Terrasje pakken in Harlingen?

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

'Een terrasje pakken' doen we maar al te graag. Het zonnetje komt (eindelijk) weer door en dat betekent maar één ding: tijd om het terras op te gaan. Hoe heerlijk is het om even lekker op een terrasje te genieten van het historische decor of de sfeer van de zee in Harlingen. Pak er een bitterbal en biertje bij, want deze terrassen in Harlingen zijn een aanrader volgens locals. Op welk terras proost jij op het mooie weer?

Aan de oude buitenhaven

Op het terras van de Poffertjeskraam, restaurant ’t Havenmantsje, Zeezicht en Tasty Samos zit je op een bijzondere plek rondom de oude buitenhaven. Een havenkom waar de traditionele Bruine Vloot schepen afmeren aan het zogenoemde 'Plankenpad' of boten koers zetten richting de Noorderhaven, Zuiderhaven of de Waddenzee. Je kunt er dus niet alleen heerlijk borrelen en goed eten, je hebt er ook nog eens een prachtig uitzicht over veel nautisch vertier.

In de stadstuin

Wist je dat Grandcafé de Reus één van de mooiste stadstuinen van Harlingen heeft? Hier kun je gezellig borrelen of lekker buiten eten. Ook als het buiten kouder wordt is dit een hele fijne plek om een drankje te doen. Lang leve de heaters!

Op het plein

Wil je borrelen op de Grote Bredeplaats? Dat komt goed uit - eigenlijk is de Grote Bredeplaats, in de volksmond ook wel ‘het plein’ namelijk één groot terras. Het zit er vol met gezellige restaurants en cafés, waar je kunt lunchen, borrelen én dineren in de zon. Ga naar Irish Pub The Shamrock om te genieten van verschillende bieren en whiskey’s of neem een goed glas wijn op het hippe terras bij Brasserie de Jasmijn, gevestigd in een sfeervol 18e-eeuws monumentaal pand. 

Vlakbij het plein vind je het gezellige Grand Café Levels. Een hotspot waar je niet alleen komt voor een kop koffie, brunch, lunch of gezellige borrel met vrienden, maar waar je ook fijn je laptop even openklapt om te werken.

Zo'n terras waar je je gelijk thuis voelt is het knusse terras op de hoek van de Bredeplaats bij Eetcafé Nooitgedagt gevestigd in het oudste en best bewaarde pakhuis van de havenstad. Dé perfecte plek voor een smaakvolle lunch, huisgemaakt taartje of een goede kop koffie. Leuk weetje: dit is één van de meest gefotografeerde plekjes van Harlingen!

Tussen de locals

Het terras van Lunchcafé Basta ligt tussen de bomen in het hart van de stad, dus je vindt er de perfecte mix van zon en schaduw. Basta is populair onder zowel inwoners als toeristen. Een heerlijk terras, waar dus altijd genoeg te zien is! Ook het terras van Café ’t Skûtsje, op het hoekje van de Heiligeweg, is zo’n terras waar het altijd gezellig is. Je zit er altijd tussen de locals, dus je weet zeker dat je hier goed zit!

Uitzicht op zee

Een heerlijke plek om lekker lang te vertoeven is een terras met uitzicht op zee. Strandpaviljoen ‘t Zilt is de ideale plek om te relaxen in de zon met een lekker drankje. Vanaf het grote terras heb je een prachtig uitzicht op het wad. Een beetje buiten het historische centrum, maar absoluut het extra stukje lopen waard heb je op een geweldige plek en vlakbij het strand: Havenbrouwerij Het Brouwdok en Jonas aan de Nieuwe Willemshaven.

Aan het water

Terrassen aan het water zijn niet alleen te vinden aan de Oude Buitenhaven of aan de kust. Zelfs in de historische binnenstad is het mogelijk om te genieten van de zon die glinstert op het wateroppervlak. Want wat is er nu beter dan genieten van een heerlijke maaltijd of verfrissend drankje met uitzicht op de gracht? Ontdek het terras aan het water van Brasserie Booming, Eats and sweets by Mijke en Café Gewoan Sven! Hier, aan de waterkant, vertrekt in het hoogseizoen iedere dag een rondvaartboot.

Meer blogs over Harlingen