Tall Ships Races Harlingen 2022: dit mag je niet missen!

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

De Tall Ships

Van 14 t/m 17 juli 2022 vinden de Tall Ships Races voor de tweede keer in Harlingen plaats. Een hele eer, want deze historische vloot gaat de hele wereld over. De mooiste en grootste Tall Ships varen op 14 juli over de Waddenzee de haven van Harlingen in. Ze komen dan van Esbjerg, en varen na Harlingen weer door; via Antwerpen naar Aalborg. De schepen bieden niet alleen in iedere stad een indrukwekkend decor, maar ze inspireren ook. Zo is het evenement bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de schepen, het zeilen en de zee. En met zulke prachtige schepen en zo’n vol programma, moet dat wel goedkomen. 

Diner op zee

Ja, de Tall Ships brengen een indrukwekkend nautisch erfgoed naar Harlingen. Om hier optimaal van te kunnen genieten, biedt de Historische Zeilvaart Harlingen een avondarrangement op het water aan. Stap aan boord van een van de Tall Ships en geniet al varend van een heerlijk diner. Deze kans is er een om te grijpen, want dit ga je niet veel vaker meemaken. Tijdens dit arrangement mag je je namelijk even onderdompelen in de bijzondere geschiedenis van dit varend erfgoed. Klinkt smakelijk, toch?

Beach Eiland!

Ook op de kade is het feest. Zo wordt het gebied bij de vluchthaven (nabij het Harlinger Strand) omgetoverd tot Beach Eiland. Hier heersen extreem ontspannend eiland-vibes! Steek de tenen in het zand, neem een drankje in je hand en geniet van de live-muziek op het beach podium. Vanaf hier ben je ook zomaar op de Seaside Markt, waar handgemaakte en vintage kleding, tassen, sieraden, interieur- en lifestyleproducten verkocht worden.

Het reuzenrad

Bekijk de Tall Ships ook eens vanuit een ander perspectief. Zo is het vanaf de kade geweldig om de reusachtige Tall Ships boven je uit te zien torenen, maar hoe tof is het als je ze juist van bovenaf kunt zien? In de Nieuwe Willemshaven staat daarom van 14 t/m 17 juli een reuzenrad, dat uitzicht biedt vanaf wel 55 meter hoog! Vanaf deze hoogte zie je niet alleen de Tall Ships, maar ook de hele stad net even anders. En daar, aan de andere kant van de Waddenzee, zie je daar Terschelling en Vlieland ook liggen?

Kleurrijke zeilen

Wist je dat de alle schepen tijdens de parade van de Tall Ships Races dit jaar overzeilen met een door kinderen beschilderd zeil? Wanneer de schepen over de Waddenzee naar Harlingen varen, wapperen deze kleurrijke zeilen in de wind en sturen ze zo een belangrijke boodschap de wereld in. Deze samenwerking tussen kunstenaars en kinderen staat namelijk in het teken van het zichtbaar maken van de kwetsbaarheid van zeeën en oceanen, en om deze natuur schoon, veilig en gezond te houden.

Wil jij meer weten over de Tall Ships Races Harlingen 2022 of ben jij benieuwd naar het hele programma? Neem dan hier eens een kijkje.