Tall Ships Races Harlingen 2022

Ahoy zeehelden! In de zomer van 2022 is het zover, dan ontvangen we in Harlingen opnieuw ’s werelds mooiste en grootste Tall Ships met hun internationale bemanning en trainees. Een armada van driemasters, matrozen op de kade, en de geur van getaande zeilen en touwen - tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2022 is heel Harlingen gehuld in nautisch sferen! We zijn er trots op dat Harlingen opnieuw het decor is van dit grote maritieme evenement met landelijke allure. Het belooft een enorme happening te worden met veel feestelijkheden. De schepen zullen Harlingen binnenvaren op 14 juli 2022. Ben jij er ook bij? Hier vind je al jouw info voor de races.

Let op: zodra er meer bekend is over het programma vullen we deze pagina aan met handige bezoekersinfo en alle activiteiten.

  Activiteiten - in het kader van Tall Ships Races Harlingen 2022

  Crossing Borders

  Het thema van The Tall Ships Races Harlingen 2022

  Fotoroutes Tall Ships Races Harlingen

  In aanloop naar de Tall Ships Races Harlingen 2022 zijn fotoroutes gelanceerd om bewoners en bezoekers warm te maken voor de races. Zo zijn er langs de Noordzijde van de Noorderhaven beelden te zien (onder de noemer ‘Tall Ships around the World’) van Tall Ships in wereldsteden als Rio de Janeiro en Istanbul. Aan de Zuidkant van de Noorderhaven vind je ook tal van mooie foto's van indrukwekkende tallships. Tot slot is er nog een derde route (aan de stadszijde van de Zuiderhaven), die een mooi beeld schetst van wat de trainees (jongeren van 15 tot 25 jaar) allemaal meemaken aan boord. 

  Spectaculaire races

  Dat Harlingen en de Tall Ships Races een sterke combinatie vormen, dat was wel duidelijk! In 2014 mochten we in Harlingen al meer dan 200.000 bezoekers verwelkomen. In 2018 deden we er nog een schepje bovenop met maar liefst 335.000 bezoekers. Daarnaast wisten we met Harlingen een wereldrecord neer te zetten door 337 trainees af te vaardigheden. In 2022 is Harlingen weer gasthaven van de spectaculaire Tall Ships Races. Tachtig tot honderd Tall Ships nemen deel aan dit maritieme evenement, met in totaal duizenden trainees uit meer dan dertig landen. 

  Tall Ships Experience center

  Wist je dat er onlangs op de Nieuwe Willemshaven een kleinschalig Tall Ships Experience center is geopend? Hier vind je veel informatie over de bijzondere geschiedenis van de Tall Ships, de races en de ontwikkeling van het grootse nautische spektakel in Harlingen. Daarnaast kun je er als jongere inspiratie op doen om als trainee mee te varen tijdens de race. Je wordt er klaargestoomd voor de reis van je leven. 

  Ontdek het experience center

  Handige info voor jouw bezoek aan The Tall Ships Races

  Parkeerinformatie Tall Ships Races

  Meer over De Nieuwe Willemshaven

  Meer Zeehelden

  Waar zeehelden slapen

  Agenda Harlingen

  Verhalen

  Tot snel tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2022

  Harlingen Welkom aan Zee