Tall Ships Races Harlingen 2022

Let op: De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens uit 2022. Momenteel bereidt Harlingen zich voor op Tallships 2026. Tegen de tijd van het evenement zullen updates worden verstrekt.

Donderdag 14 juli tot en met zondag 17 juli ontving Harlingen opnieuw ’s werelds mooiste en grootste Tall Ships met hun internationale bemanning en trainees. Een armada van driemasters, matrozen op de kade, en de geur van getaande zeilen en touwen, The Tall Ships Races 2022 hulde heel Harlingen in nautische sferen! Het was een ongelooflijk mooi feest, met live muziek, foodtrucks, en acts. We mochten circa 300.000 bezoekers in Harlingen verwelkomen. Bedankt allemaal! 

Fotoroutes Tall Ships Races Harlingen

In aanloop naar de Tall Ships Races Harlingen 2022 zijn fotoroutes gelanceerd om bewoners en bezoekers warm te maken voor de races. Zo zijn er langs de Noordzijde van de Noorderhaven beelden te zien (onder de noemer ‘Tall Ships around the World’) van Tall Ships in wereldsteden als Rio de Janeiro en Istanbul. Aan de Zuidkant van de Noorderhaven vind je ook tal van mooie foto's van statige tallships. Er is ook nog een derde route; aan de stadszijde van de Zuiderhaven. Deze route schetst een mooi beeld van wat de trainees (jongeren van 15 tot 25 jaar) allemaal meemaken aan boord. 

Spectaculaire races

Wist je dat de oorsprong van de Tall Ships Races in het jaar 1956 ligt? In Harlingen werd de eerste editie georganiseerd in 2014. Lees meer over de Tall Ships Races, de geschiedenis en over Harlingen. 

Over de races

Bereikbaarheid en parkeren

Bezoek jij van 14 t/m 17 juli de Tall Ship Races in Harlingen? Plan je bezoek dan goed, want het wordt druk. Vind hier al jouw parkeerinformatie. Geen parkeerstress vooraf, maar een zorgeloze reis naar Harlingen. 

Informatie over parkeren

Vanaf het water

Wil je meezeilen of varen langs de historische, statige schepen? Ook dit jaar worden er weer diverse vaartochten georganiseerd door de havens van Harlingen. Je wordt getrakteerd op diverse streekgebonden producten, fijne drankjes, terwijl je ontspant aan boord in een goed gezelschap. Leuk als bedrijfsuitje of als (zakelijk) arrangement! Eén ding is zeker: het wordt een onvergetelijke ervaring. Informeer naar de mogelijkheden bij onze aanbieders. 

Tall Ships Experience center

Wist je dat er onlangs op de Nieuwe Willemshaven een kleinschalig Tall Ships Experience center is geopend? Hier vind je veel informatie over de bijzondere geschiedenis van de Tall Ships, de races en de ontwikkeling van het grootse nautische spektakel in Harlingen. Daarnaast kun je er als jongere inspiratie op doen om als trainee mee te varen tijdens de race. Je wordt er klaargestoomd voor de reis van je leven. 

Ontdek het experience center

Handige info voor jouw bezoek aan The Tall Ships Races