Tall ships Races Harlingen 2022

Met een decor van varend erfgoed, af en toe een cruiseschip, een lichtschip, een zeesleepboot en nog vele andere bezienswaardigheden, mag een bezoek aan de Nieuwe Willemshaven niet ontbreken tijdens een bezoek aan Harlingen. Het is de plek waar het nautisch verleden en de hedendaagse industrie worden afgewisseld met unieke overnachtingsplekjes en verrassend eten & drinken. Maar ook het decor waarin de spectaculaire Tall Ships Races plaatsvinden. Het jaar 2022 staat in het teken van dit maritieme evenement. 

 

 

  Spectaculair maritiem evenement - Onderweg naar The Tall Ships Races 2022

  Dat Harlingen en de Tall Ships Races een sterke combinatie vormen, dat was wel duidelijk! In 2014 mochten we in Harlingen al meer dan 200.000 bezoekers verwelkomen in onze prachtige havenstad. In 2018 deden we er nog een schpeje bovenop met maar liefst 335.000 bezoekers. Daarnaast wisten we met Harlingen een wereldrecord neer te zetten door 337 trainees af te vaardigheden. In 2022 is Harlingen weer gasthaven van de spectaculaire Tall Ships Races. Tachtig tot honderd Tall Ships nemen deel aan dit maritieme evenementen, met duizenden trainees uit meer dan dertig landen. 

  Tall Ships Experience center

  Wist je dat er onlangs op de Nieuwe Willemshaven een Tall Ships Experience center is geopend? Hier vind je veel informatie over de bijzondere geschiedenis van de Tall Ships, de races en de ontwikkeling van het grootse nautische spektakel in Harlingen. Daarnaast kun je er als jongere inspiratie op doen om als trainee mee te varen tijdens de race. Je wordt klaargestoomd voor de reis van je leven. 

  Ontdek het experience center

  Handige info voor jouw bezoek aan The Tall Ships Races

  Parkeerinformatie Tall Ships Races

  Meer over De Nieuwe Willemshaven

  Eten en drinken in Harlingen

  Overnachten in Harlingen

  Agenda Harlingen

  Tot snel tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2022

  Harlingen Welkom aan Zee