Ga naar inhoud

Op pad met een stadsgids in Harlingen

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Wil je Harlingen op een andere manier leren kennen? Maak dan een wandeling door onze zeehavenstad! Vooral wanneer dit samen kan met een lokale stadsgids, die je alle weetjes vertelt en alle pareltjes laat zien. Heb je je wel eens afgevraagd wat die landnamen op pakhuizen aan de Noorderhaven betekenen? Of waarom Harlingen ook wel de voorstad van Londen wordt genoemd? Allemaal vragen waarop de stadsgidsen direct antwoord geven. Het team van Harlingen Welkom aan Zee liep mee met de stadsgidsen van de stad! Lees hieronder verder waarom wij een stadswandeling met gids aanbevelen. 

Kijk je ogen uit in Harlingen

Het stadsgidsenteam Harlingen organiseert het hele jaar door stadswandelingen. Zo kun je de stad bijvoorbeeld tijdens de zomer ontdekken, maar ook tijdens de winter. Je bent ongeveer een uur tot anderhalf uur onderweg en je beweegt je langs eeuwenoude pakhuizen, straten, winkeltjes en grachten. Van begin tot eind herleef jij Harlingen als een burger uit het verleden. Je kijkt met andere ogen naar de stad als je de geschiedenis leert kennen.

Blader door de hoofdstukken van Harlingen

Harlingen heeft als historische havenstad aan zee een bijzonder verhaal te vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat Harlingen vroeger een bolwerk was van de Friese marine? Of ben je benieuwd wat al die cirkels op de grond in de Engelse Tuin betekenen? Of ben je benieuwd welke verhalen er schuil gaan achter al die mooie pakhuizen? Met een stadsgids aan je zijde ga je terug in de tijd en leer je Harlingen pas echt kennen.

Ga op ontdekkingsreis door een zeehavenstad

Misschien ben je al eens door de winkelstraat van Harlingen gelopen, maar ken je ook de meest bijzondere plekken van Harlingen? Je maakt kennis met de mooiste verhalen over steegjes, panden of kleine details die je misschien nog niet eens zijn opgevallen. Wat speelde zich bijvoorbeeld af op die ene zolder in een pand aan de Zoutsloot? De stadsgidsen Harlingen weten er alles vanaf, en laten jou graag wandelend op verhaal komen! 

Leer jouw lokale stadsgids kennen

Het stadsgidsen team bestaat uit lokale gidsen die alles over Harlingen weten. De meeste gidsen zijn echte ouwe seunen (zoals geboren Harlingers worden genoemd), dus je krijgt ook een stukje mee over hun eigen persoonlijke verhalen. Je bezoekt plekken waar de stadsgidsen zijn opgegroeid. Je voelt je direct welkom en betrokken in een klein groepje deelnemers. Of je nou meer wil weten over nautisch verleden van Harlingen of over al het aanwezige erfgoed; de stadsgidsen houden rekening met jouw informatiebehoeften en interesses. Zo leer je Harlingen op een leuke manier kennen. Niet te vergeten dat er ook een stukje humor om de hoek komt kijken op momenten dat je het niet verwacht. Zo weet jij zeker dat je dat ene leuke weetje niet meer gaat vergeten!

Stadswandelingen in Harlingen
Stadswandeling door Anneke Visser voor Engelse toeristen

Stadswandeling maken?

Ontdek de verschillende opties die Harlingen jou biedt. Van gratis online wandelingen op individuele basis of in jouw eigen groepje tot aan betaalbare stadswandelingen op papier bij Tourist Info Harlingen. Wil je liever meegaan met een lokale stadsgids? Dan kun je op elke dag van het jaar een stadswandeling maken. Voor een kleine bijdrage kan je een bijzondere wandeling maken door de stad. De stadswandelingen worden in het Engels, Duits en Nederlands gegeven. Het is dan aan te raden om van tevoren een algemene, thema of op maat gemaakte wandeling te boeken via de website of telefonisch via 06-57 29 15 38.

Naar de website stadsgidsen Harlingen
Stadswandeling

Meer blogs over Harlingen