Kinderactiviteiten in Harlingen

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Welkom in dé zeehavenstad van Friesland! Een historische plek vol authentieke verhalen en verborgen schatten. In deze stad is altijd wat te beleven. Jong, oud, van ver weg of juist heel dichtbij. Je bent als bezoeker in Harlingen nooit uitgekeken. Voor ieder wat wils. Maar wat in Harlingen moet jij absoluut niet overslaan? Voor elke bezoeker zetten wij de belangrijkste locaties in een kort overzicht.

Ook voor de jonge avonturiers is er veel te beleven in onze stad. Of je nou als zeeheld het water op gaat of juist de schatten op het land ontdekt. En waar eten zeejongens en zeemeisjes nou eigenlijk na een lange dag? Deze keer hebben wij een kort overzicht van de 5 toplocaties voor kinderen.

Naar het strand

Wat is nou leuker om uit te waaien of te spelen met het zand tussen je tenen? Dat kan ook aan het strand van Harlingen. Via de Willemshaven of langs de Stenenman ben je zomaar aan de kust waar je kan genieten van het mooie weer of juist met veel bewondering de kracht van de zee kan bekijken n als het stormt. Uitgespeeld of toe aan een korte pauze? Strandpaviljoen 't Zilt staat voor jullie klaar voor een drankje of wat te eten. Heerlijk genieten aan de zee!

Op avontuur met Expeditieschip Willem Barentsz

De verborgen schatten en verhalen liggen hier voor het oprapen. Een van de bekendste verhalen is het stoere zeemansverhaal van Willem Barentsz. Deze op Terschelling geboren zeeheld voerde talloze ontdekkingsreizen en ontdekte onder andere de kust van Nova Zembla. Deze ontdekkingsreis is een tijdje geleden verfilmd. Van zijn schip uit die tijd, de Witte Swaen, is een reconstructie gemaakt en deze staat in Harlingen! In het hoogseizoen zijn ze open voor bezoek, waar je meer te weten komt over deze stoere avonturen.

Kleuters en Peuters

De binnenstad van Harlingen bruist. Harlingen heeft namelijk veel sfeervolle winkelstraatjes waar je eindeloos kan wandelen. Een ideale tussenstop voor jullie is natuurlijk Kleuters & Peuters op Simon Stijlstraat 3. In dit authentieke pandje vind je een unieke collectie kinderkleding voor kinderen tussen 0 en 12. Hier kijk je werkelijk je ogen uit. Kan je niet kiezen of heb je een vraag? Dan staat er altijd een medewerker voor je klaar die je met veel persoonlijke aandacht te woord wilt staan. Dit is de kinderkleding hotspot van de stad!

Locaties voor kinderen

Rondvaart

Harlingen is niet voor niks een havenstad. Er is daarom ook ontzettend veel te doen op het water. Vanaf de grachten kijk je namelijk toch anders naar de stad dan aan wal. Zo zijn er veel verschillende manieren om als zeeheld de stad te ontdekken. Er zijn verschillende aanbieders die georganiseerde boottochten organiseren en je langs de mooiste schatten begeleiden, maar je kan ook je eigen koers varen! Als dit meer voor jullie bestemd is, kan je bijvoorbeeld bij Ouwe Seun terecht om je eigen boot te huren. Vaar bijvoorbeeld een deel van de Elfstedentocht en geniet van jullie eigen avontuur in Harlingen!

Poffertjeskraam Harlingen

Als afsluiter van zo’n leuke dag door deze zeehavenstad is het vanzelfsprekend dat jullie ook ergens een hapje willen eten. Harlingen heeft gelukkig veel mogelijkheden om met z’n allen te tafelen. Een populaire plek onder de kinderen is toch wel de Poffertjeskraam op het Havenplein. Laat je niet foppen door de naam overigens, want dit is wel degelijk een volwaardig pannenkoek en poffertjes restaurant met uitzicht over de haven. Geniet van authentieke recepten aan een van de mooiste plekjes van de stad.

Meer blogs - over Harlingen