Sportactiviteiten in Harlingen

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Zeg je Harlingen, dan zeg je watersport. Zwemmen en plonsen, klimmen en klauteren. Binnen en buiten en voor jong en oud. Ren over de pier langs het wad of fiets met de wind mee over de dijk. Het kan allemaal! Ga op ontdekkingstocht en ervaar al het moois. We hebben enkele tips om lekker actief bezig te zijn voor je op een rij gezet.

Een actieve belevenis

Wandelen is een ontspannen en actieve manier om Harlingen te verkennen. Het strand is een goede plek om even weg te zijn van dingen en je batterij op te laden. Verken de prachtige binnenstad van Harlingen in je eigen tempo, er zijn verschillende wandelroutes naar alle bekende plekjes en onontdekte pareltjes uitgezet.

Strand Harlingen met regenbood

Ga jij het avontuur aan?

Tussen de Bolswardervaart en de Westerzeedijk ligt het Balklandpark. Een fantastisch recreatiegebied, waar groen, de stad, de dijk en de zee samenkomen. Je kunt er genieten van de rust, maar ook heerlijk fitnessen, skeeleren, hardlopen, wandelen, bootcampen of spelen.

Houd je meer van fietsen?

Spring op de fiets en ontdek Harlingen op jouw manier! Rondom Harlingen vind je prachtig aangelegde fietspaden en fietsroutes. Je kunt uren fietsen door de weilanden, langs de kust, steden of pittoreske dorpjes. We hebben een aantal mooie fietsroutes voor je op een rijtje gezet.

Fietsen in Harlingen met zonsondergang

Watersportparadijs Harlingen

Als je van watersport houdt, dan kun je in Harlingen je hart ophalen. Of je nu wilt wind- of kitesurfen, suppen, zeilen of kanovaren. Het kan hier allemaal. De ligging aan de Waddenzee en de mooie binnenwateren bieden oneindig veel mogelijkheden voor een geweldige watersportvakantie!

In het voorjaar wordt de HT-zeilrace en HT-roeien georganiseerd. Een unieke jaarlijkse race tussen Harlingen en Terschelling! Na het seizoen vinden de Kuiper Brandarisrace, de Waddenrace en de Slag in de Rondte plaats. Stuk voor stuk bijzondere zeilwedstrijden voor traditionele zeilschepen op het wad.

Uitwaaien op Zuider- of Noorderpier

Met aan de ene kant de skyline van Harlingen en de andere kant een fantastisch uitzicht over het Wad lenen de Zuider- en Noorderpier zich uitstekend voor een wandeling. Ruik de zilte zeelucht, bewonder de schilderachtige wolkenluchten oftewel: geniet van al het moois om je heen!

Meer blogs over Harlingen