Ga naar inhoud

Bijzondere B&B’s in Harlingen

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Kom jij binnenkort naar Harlingen en zit je nog om slaap-inspiratie verlegen? Dan ben je op de juiste pagina beland! Want hoewel Harlingen niet groot is, zit de stad vol met verrassende bed and breakfasts. Ieder uniek plekje laat je een andere kant van de zeehavenstad zien; de typisch Hollandse grachtenpanden, nautisch ingerichte visserswoningen of natuurlijk a room with a view. Kortom, een overnachting in een Harlinger B&B is eigenlijk altijd een goed idee.

Het Speijerhuis

Met het strand op steenworp afstand, is B&B Het Speijerhuis enorm gunstig gelegen. Binnen vier minuten lopen kun je pootjebaden in de Waddenzee en met een stap en een sprong sta je in het centrum. Maar je hoeft eigenlijk de deur niet uit om van Harlingen te kunnen genieten. Deze bed and breakfast is ruim en rijkelijk ingericht, dus van alle gemakken voorzien. Slaap lekker uit, zet een kop verse koffie, trek de gordijnen open en geniet van het uitzicht: je kijkt namelijk uit op de Grote Kerk van Harlingen.

Homestay Harlingen

In de Bildstraat, eveneens middenin het centrum van Harlingen, vind je de Homestay Harlingen. Dit authentieke 19e-eeuwse grachtenpand is met zijn tijd meegegaan en huisvest nu een gezellige en stijlvolle B&B. De Homestay biedt een fantastisch uitzicht op de Zoutsloot, een van de schatten van Harlingen. Aan deze gracht liggen allerlei fleurige en pittoreske huisjes, allemaal met een andere gevelstijl. Lees hier meer over de Zoutsloot.

De Grote Sluis

Met het hele gezin of met je vrienden in Harlingen verblijven, dat kan in het monumentale appartement De Grote Sluis. Niet helemaal een bed and breakfast, want je hebt de hele woning tot je beschikking. Dat betekent dus dat je volledig je eigen gang kunt gaan. Mocht je nou zin hebben in een avondje ‘thuis’, dan heb je hier alle ruimte om er een gezellige avond van te maken. Toch liever uit eten? Dat kan natuurlijk ook, kijk hier maar eens naar onze dinertips.

Het Dakhuis

’s Ochtends wakker worden met zicht op de zonsopkomst, ’s avonds de zon langzaam in de zee zien verdwijnen, dat klinkt als iets wat je alleen op een mediterraan eiland doet, toch? Niets is minder waar! De B&B Het Dakhuis is het hoogstgelegen huis in het centrum van Harlingen en vanaf het dakterras (één aan de voor- en één aan de achterzijde) kijk je uit over de stad en de zee. Als het helder genoeg is, kun je zelfs Vlieland en Terschelling zien liggen. Lees hier alles over deze bijzondere bed and breakfast, die gevestigd is in een rijksmonument.

Logies Rozengracht

Logies Rozengracht is de perfecte plek voor een lekker weekend weg. Deze knusse bed and breakfast zit in hartje Harlingen, maar heeft ook een prachtige groene stadstuin. Op warme dagen is het daarom heerlijk in de tuin vertoeven en is het prima thuiskomen na een lange stranddag. Wanneer de temperatuur daalt en die zomerse regenbui maar niet over lijkt te waaien, is deze B&B echter ook een goede uitvalsbasis. Ontsteek de houtkachel en kruip dicht tegen elkaar aan – ook geen verkeerde manier op je weekend door te brengen, toch?

 

 

Andere interessante blogs - Over Harlingen