Ga naar inhoud

5x verrassende restaurants in Harlingen

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Geniet van koffie met huisgemaakt gebak aan de haven, dineer in een karakteristiek pakhuis uit 1647 of laat je culinair verrassen door een meesterkok die gebruik maakt van seizoensgebonden, lokale producten uit Werelderfgoed de Waddenzee. Ontdek de verrassende veelzijdigheid aan restaurants die Harlingen te bieden heeft.

Jonas

Heerlijk aan het water genieten van een kop koffie en huisgemaakt gebak? Op een unieke locatie aan de haven in Harlingen vind je Jonas, een voormalig elektriciteitshuisje dat is getransformeerd tot een modern restaurant. Vanaf het zonnige terras kijk je uit op de Waddenzee en ook op koudere dagen lever je niet in op het uitzicht door de grote glazen puien. Van gebakken kibbeling, lekkerbek, crispy gamba’s tot makreel: met deze kaart proef je dat je aan zee bent. Iets te vieren? Bij Jonas kan je ook terecht voor een bedrijfsfeest, bruiloft of verjaardag.

Eetcafé Nooitgedagt

Eetcafé Nooitgedagt, gevestigd in een van de oudste bewaarde pakhuizen van Harlingen, is een plek met veel karakter. Het pand dateert uit 1647 en verkeert in gehele originele staat. Daarnaast heeft het eetcafé een sfeervolle huiselijke inrichting met veel karakteristieke elementen, zoals geruite houten luiken en houten balken op het plafond. Geniet van een kop koffie op het knusse terras of dineer met keuze uit moderne en Europese gerechten zoals ceviche, gevulde samosa’s of roodbaarsfilet met rode curry.

Brasserie Booming

Kijk uit over de grachten van Harlingen terwijl je geniet van een borrel in de zon op comfortabele loungebanken. Gelegen in hartje centrum Harlingen vind je Brasserie Booming, de ideale uitvalsbasis waar je de hele dag terecht kan, van ontbijt tot diner. Met klassiekers op de kaart zoals een broodje BLT, brie of carpaccio weet je zeker dat je hier goed zit. Of trakteer jezelf op een borrel met Booming nacho’s en frietjes met truffelmayonaise en parmezaanse kaas. Ben je sushiliefhebber? Bij Brasserie Booming geniet je nu elke vrijdag, zaterdag én zondag van verschillende sushi menu’s. 

’t Havenmantsje

Genieten van een verrassingsmenu met verse seizoensgebonden, lokale en duurzame ingrediënten, samengesteld door een meesterkok? Dat kan bij ’t Havenmantsje! Hier laten ze zich bij het maken van de menu’s inspireren door de omgeving: de zee en kwelders van Werelderfgoed de Waddenzee en de vruchtbare grond achter de Waddendijk, waar ze veel ingrediënten oogsten. Het restaurant is gevestigd in een prachtig monumentaal pand, een voormalig gerechtsgebouw uit 1884, gelegen tussen de Waddenzee en Waddenstad Harlingen. Naast culinaire verrassingen biedt ’t Havenmantsje ook comfortabele overnachtingen in luxe design appartementen aan, en kookworkshops in een compleet ingerichte keuken aan. 

Strandpaviljoen ’t Zilt

Wist je dat Harlingen ook een eigen strand heeft? Op Strand Harlingen vind je Strandpaviljoen ’t Zilt, waar je heerlijk kan vertoeven aan de Waddenzee. Met een uitgebreide lunch, borrel en dinerkaart heb je hier een ruime keuze aan vlees, vis, vegetarische en zelfs vegan-gerechten. Wat dacht je van een royale vlees, vis of kaasplank? Liever een uitgebreide lunch of diner aan het strand? Met chicken kebab, fish & chips, een bietenburger of een frittata op de kaart is er voor ieder wat wils!