Ga naar inhoud

The Passion 2023

The Passion is een muzikale paasvertelling over het lijden en sterven van Jezus Christus. Op Witte Donderdag 6 april 2023 staat de Friese zeehavenstad Harlingen decor voor het KRO-NCRV programma The Passion 2023. Het belooft een groot muzikaal spektakel te worden. Bovendien is het een gratis en toegankelijk evenementen. Wij hebben er zin in! Ben jij erbij?

Let op: zodra er meer bekend is over het programma, dan vullen we deze pagina aan met alle handige (bezoekers)info.

Harlingen als decor

Harlingen, als enige zeehavenstad van Friesland, vormt een bijzonder decor voor het organiseren en faciliteren van The Passion in 2023. Tijdens een groot live cultureel popevenement uitgezonden op NPO 1 en met als hoofdlocatie De Nieuwe Willemshaven, zingen in verschillende scènes Bijbelse hoofdpersonen als Jezus, Maria en Judas bekende nummers van Nederlandse popartiesten. Zo geven zij een moderne invulling aan het eeuwenoude lijdens- en sterfverhaal.

Met publiek

Na eerdere edities zonder publiek, verwelkomt KRO-NCRV samen met de gemeente Harlingen weer publiek bij The Passion in 2023. Het belooft een groot muzikaal spektakel te worden, waarbij we circa 10.000 bezoekers verwachten in Friesland's enige havenstad. De route van de processie en de cast van The Passion worden volgend jaar bekend gemaakt. De dertiende editie van The Passion 2023 wordt live vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur bij de KRO-NCRV op NPO 1.

Wij heten The Passion én alle kijkers vanuit de rest van Nederland van harte welkom!

- Burgemeester Ina Sjerps

Geschiedenis van The Passion

The Passion werd in 2011 voor het eerst opgevoerd in Gouda. In de jaren daarna vond het evenement plaats in steden Rotterdam, Enschede, Leeuwarden, Dordrecht en Doetinchem, steeds met andere artiesten en andere nummers. De organisatie (Mediawater TP in co-productie met KRO-NCRV) heeft de gemeente Harlingen benaderd en gevraagd of zij gaststad willen zijn voor het muzikale festival The Passion 2023 op witte donderdag 6 april (de donderdag voor Pasen).

Zing jij straks mee in het koor van The Passion?

KRO NCRV, de organisatie achter The Passion, is op zoek naar koorleden uit Friesland. Lijkt het jou leuk om onderdeel uit te maken van deze prachtige uitvoering van The passion en zing jij straks de sterren van de hemel in Harlingen? 

Ik wil in het koor van The Passion

De Nieuwe Willemshaven

Het evenement vindt plaats op witte donderdag 6 april (de donderdag voor Pasen) in De Nieuwe Willemshaven, direct grenzend aan het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed. Met een decor van varend erfgoed, af en toe een cruiseschip, een lichtschip, een zeesleepboot en nog vele andere bezienswaardigheden, is De Nieuwe Willemshaven een prachtige evenementenlocatie. Het is tevens de locatie waar The Tall Ships Races in 2014, 2018 en 2022 werden georganiseerd. 

Meer over de Nieuwe Willemshaven

Handige info voor jouw bezoek aan The Passion