Ga naar inhoud

The Passion 2023

The Passion is een muzikale paasvertelling over het lijden en sterven van Jezus Christus. Op Witte Donderdag 6 april 2023 staat de Friese zeehavenstad Harlingen decor voor het KRO-NCRV programma The Passion 2023. Het belooft een groot muzikaal spektakel te worden. Bovendien is het een gratis en toegankelijk evenement. Wij hebben er zin in! Zien we jou daar?

Zien en horen

The Passion 2023 is op donderdag 6 april om 20.30 uur live bij te wonen op De Nieuwe Willemshaven in Harlingen. De reguliere uitzending is op hetzelfde tijdstip tijdstip te volgen bij KRO-NCRV op NPO1. Slechthorenden kunnen het paasverhalen volgen op NPO 1 Extra (tv-kanaal 81, NLZiet en Via NPO Start). Na de uitzending zendt de KRO-NCRV live Passion talk uit op NPO3. Hier praat Klaas van Kruistum na met de castleden en blikt hij vooruit op The Passion Hemelvaart.

Met publiek

Na eerdere edities zonder publiek, verwelkomt KRO-NCRV samen met de gemeente Harlingen weer publiek bij The Passion in 2023. Het belooft een groot muzikaal spektakel te worden, waarbij we circa 5.000 bezoekers verwachten in Friesland's enige havenstad. Ben je van plan The Passion 2023 live bij te wonen? Ga goed voorbereid op reis en ontdek wat er nog meer te doen en te beleven valt in Harlingen tijdens pasen.

Alles voor je bezoek aan Harlingen

Wij heten The Passion én alle kijkers vanuit de rest van Nederland van harte welkom!

- Burgemeester Ina Sjerps

Geschiedenis van The Passion

De organisatie (Mediawater TP in co-productie met KRO-NCRV) heeft de gemeente Harlingen benaderd en gevraagd of zij gaststad willen zijn van het muzikale paasevenement The Passion 2023. Maar wist je ook dat dit paasspektakel inmiddels een lange geschiedenis kent? The Passion werd in 2011 voor het eerst opgevoerd in Gouda. In de jaren daarna vond het evenement plaats in steden Rotterdam, Enschede, Leeuwarden, Dordrecht en Doetinchem, steeds met andere artiesten en andere nummers.

Ontdek de geschiedenis

The Passion Hemelvaart

Naast de uitvoering van The Passion in havenstad Harlingen tijdens de paasdagen, komt The Passion op donderdag 18 mei terug met een tweede uitvoering: The Passion Hemelvaart. Deze tweede uitvoering wordt gefilmd in de elfsteden Bolsward en Sneek. Harlingen is de ideale uitvalsbasis om ook deze uitvoering bij te wonen. 

Meer over The Passion Hemelvaart

De Nieuwe Willemshaven

Het evenement vindt plaats op witte donderdag 6 april (de donderdag voor Pasen) in De Nieuwe Willemshaven, direct grenzend aan het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed. Met een decor van varend erfgoed, af en toe een cruiseschip, een lichtschip, een zeesleepboot en nog vele andere bezienswaardigheden, is De Nieuwe Willemshaven een prachtige evenementenlocatie. Het is tevens de locatie waar The Tall Ships Races in 2014, 2018 en 2022 werden georganiseerd. 

Meer over de Nieuwe Willemshaven

Handige info voor jouw bezoek aan The Passion