Ga naar inhoud

Maak kennis met de hoofdrolspelers

Het is ieder jaar opnieuw de vraag wie de hoofdrolspelers zijn van The Passion. Met de uitvoering van The Passion wil de organisatie van KRO-NCRV het verhaal van geloof, hoop en liefde vertellen op een manier die iedereen aanspreekt. De castleden worden daarom zorgvuldig gekozen. Dit jaar vindt The Passion plaats in het gastvrije Harlingen, de zeehavenstad van de Friese elfsteden. Ben jij benieuwd wie de hoofdrolspelers zijn tijdens deze uitvoering? Je leest het op deze pagina.

Jezus wordt gespeeld door Sinan Eroglu

Sinan Eroglu speelt dit jaar de rol van Jezus en vervult daarbij een belangrijke rol tijdens The Passion. Je kunt Eroglu kennen van zijn (bij)rollen als acteur in GTST, Lieve Liza, Flikken Maastricht en De Mannentester. Tijdens de aankondiging vertelt Eroglu er erg naar uit te kijken om Jezus te spelen, "Jezus heeft geen vooroordelen over mensen", zo verklaart hij. 

Bekijk de reactie van Sinan Eroglu

Judas wordt gespeeld door Buddy Vedder

Buddy Vedder is bekend als acteur, presentator en zanger. Hij is regelmatig te zien op televisie. Niet alleen bij Nederlands bekendste soapserie Goede Tijden Slechte Tijden, maar ook bij The Masked Singer en NPO Zapp. Hij zal dit jaar de rol van Judas vertolken tijdens The Passion. 

Bekijk de reactie van Buddy Vedder

Maria wordt gespeeld door Marlijn Waardenburg

Marlijn Weerdenburg heeft de eer gekregen om de rol van Maria te vertolken tijdens The Passion in Harlingen. Marlijn is bekend als presentatrice, actrice en zangeres en brak door bij het grote publiek als Danni Lowinski uit de gelijknamige serie op SBS 6. Ze kijkt er erg naar uit om de rol van Maria te spelen, een rol die volgens Marlijn zelf haar op het lijf geschreven is. 

Bekijk de reactie van Marlijn Weerdenburg

Pilatus wordt gespeeld door Dragan Bakema

Dragan Bakema is niet alleen een bekend acteur die regelmatig op de bühnes in het theater te vinden is. Hij is ook schrijver van beroep. Dragan is met name bekend van zijn bijrol in de populaire serie Flikken Rotterdam. Daarnaast zal hij dit jaar te zien zijn in de serie Incognito, die op Videoland te zien zal zijn. Hij speelt daar de hoofdrol. Dragan kijkt er ontzettend naar uit om de rol van Pilatus te vertolken. Benieuwd naar zijn eerste reactie?

Bekijk de reactie van Dragan Bakema

Maria Magdalena wordt gespeeld door Bertie Wierenga

In de afgelopen weken was het een vraag die alles fans van The Passion in Friesland bezig hield: "Welke Friese acteurs krijgen een rol in The Passion 2023?" Het antwoord op die vraag is Bertie Wierenga, die de eervolle rol heeft gekregen om de rol van Maria Magdalena op zich te nemen. Op 10-jarige leeftijd had Wierenga al een rol in de musical Oliver Twist, maar ze brak pas echt door met haar rol in Goede Tijden Slechte Tijden, waar ze Shanti speelde. Benieuwd of deze Friezin uitkijkt naar The Passion?

Bekijk de reactie van Bertie Wierenga

Petrus wordt gespeeld door Ferdi Stofmeel

Ferdi Stofmeel staat vooral bekend als komisch talent. Je kent hem waarschijnlijk van de rollen die hij speelt in de succesvolle sketch serie "Komt een man bij de dokter". Daarnaast heeft Ferdi verschillende rollen gehad in een aantal populaire Nederlandse films. Denk aan de De Beentjes van Sint Hildegard, De Grote Slijmfilm en Boeien! Benieuwd waar Ferdi het meeste naar uitkijkt als het om The Passion gaat?

Bekijk de reactie van Ferdi Stofmeel

Anita Witzier is wederom de verslaggever

Anita Witzier is al sinds 1996 verbonden aan de omroep KRO-NCRV, die The Passion organiseert. Ze is bekend van programma's als Festival van de liefde, Anita in Missie en Voor wie steek jij een kaarsje op. In 2021 kreeg Anita ook al de rol van verslaggever toebedeeld. Toen werd The Passion in Roermond uitgevoerd. Nu, 2 jaar later, zal Anita dus ook in Harlingen verslag doen. Benieuwd naar haar eerste reactie?

Bekijk de reactie van Anita Witzier

Dit zijn de discipelen tijdens The Passion 2023 - De belangrijkste rollen naast de hoofdrolspelers