Visserijdagen Harlingen 2022: deze 5 activiteiten mag je niet missen!

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

De Friese havenstad Harlingen staat jaarlijks in het teken van de Visserijdagen. Tijdens de Visserijdagen mag je als bezoeker vier dagen lang genieten van muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. Ben jij erbij?

1. Demonstraties Overheden

Zowel civiele als militaire diensten presenteren zich tijdens de Visserijdagen. In 2022 heten we Rijkswaterstaat, Brandweer Fryslân, de Veiligheidsregio Fryslân, de Kustwacht en de KNRM, de Koninklijke Luchtmacht – Vliegbasis Leeuwarden, – Marechaussee, – Landmacht, de Politie en de Douane met diverse eenheden, materieel schepen en helikopters welkom tijdens de Visserijdagen.

2. Sambafestival

Als iets sfeer brengt in een stad, dan is het wel de sambamuziek. Niet alleen de muziek, maar ook de ritmes en de kleuren en het dansen zijn zeer aanstekelijk. Ook al is het maar voor een korte tijd, even verandert Harlingen in een stad met Braziliaanse sferen.

3. Jazzfestival

Liefhebbers van jazzmuziek kunnen op donderdag 1 september van 14.00 tot 18.00 uur hun hart ophalen. Op diverse locaties in het centrum wordt een jazzfestival gehouden, georganseerd door de Stichting Visserijdagen Harlingen. In totaal treden er op donderdag maar liefst 28 jazzmuzikanten op!

4. Muziek Grote Bredeplaats

Op de Grote Bredeplaats vindt er op vrijdag 2 september & zaterdag 3 september een gevarieerd muziekspektakel plaats! Op vrijdag 2 september is er Aprés-Ski met onder andere DJ Coenio, Peer & Pijn, Jordy van den Boer en Alex.Op zaterdag 3 september staat de traditionele Nacht van Harlingen op de Grote Bredeplaats voor muzikale variatie. Optredende artiesten zijn Festination, DJ Dylvn en Team Rush Hour.
De toegang is beide avonden gratis!

5. Orkest Nederlandse Douane met Elske DeWall

Een verwachtingsvolle combinatie: Elske DeWall en het Orkest van de Nederlands Douane. Het belooft een fantastisch concert te worden.