Ga naar inhoud

Culinair genieten in Harlingen

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

December is de maand van samenzijn, van gezelligheid. Thuis kokerellen we drie-, vier- of vijfgangendiners in elkaar voor de hele familie en we vliegen van winkel naar winkel voor de mooiste kerstcadeaus. Tussen alle hectiek van de feestdagen en het aankomende nieuwe jaar door, verdien je het ook om af en toe even helemaal niks te doen. Want na inspanning, komt ontspanning! Laat je dus lekker verwennen bij een van de knusse restaurants die Harlingen rijk is. Met z’n tweeën, samen met jouw favoriete vrienden of met de hele familie, kun je hier uitstekend culinair genieten.

Grand Café Anna Casparii

Als je toevallig ook in Hotel Anna Casparii overnacht, dan heb je geluk. Dan rol je na een heerlijk ontspannen avond, zo naar je kamer. Aan het hotel zit namelijk een van de favoriete restaurants van Harlingen. Het Grand Café van Anna Casparii ademt een en al gezelligheid, en je kunt er ook nog eens verrukkelijk eten. Onze tip? Vraag naar de vangst van de week! Aan de Noorderhaven is een goed visgerecht niet te missen, natuurlijk.

The Swan

Het kan een hele opgave zijn, met het gezin of een groepje uit eten. De een wil een mals stuk vlees, de ander een verrassend lekker vegetarisch gerecht en wéér een ander wil het liefst lokale specialiteiten proeven. Laten we het gemakkelijk voor je maken: bij restaurant The Swan kan het allemaal! De kaart is uitgebreid maar verfijnd, en zo zit er voor iedereen wel wat lekkers tussen. Net als Grand Café Anna Casparii, is ook The Swan aan een hotel gelegen. Het restaurant hoort namelijk bij ’t Heerenlogement, een fijne en gemoedelijke slaapaccommodatie.

Zeezicht

Dit is niet de minste om een culinaire avond bij door de brengen. Restaurant Zeezicht ligt namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, aan de prachtige Waddenzee. Terwijl de ondergaande zon de zee in zakt, schitteren de gerechten op tafel. De regelmatig wisselende seizoensgerechten worden compleet gemaakt door de wijnen van de gevarieerde wijnkaart. En natuurlijk mag ook hier een goed visaanbod niet ontbreken. Langoustine, gepocheerde kabeljauw en verse tong – dat klinkt ons al muziek in de oren!  

Wally’s

Soms heb je gewoon zin in een lekkere maaltijd, zonder al te veel fratsen. Voor een van die twee staat restaurant Wally’s zéker garant: dat het lekker is. Naast een degelijke lunch, kun je hier ’s avonds ook terecht voor een verrukkelijk diner. De uitgebreide kaart voorziet in iedere behoefte: een stevige stamppot voor de grote eter, een lekkere saté voor de fijnproever (één van Wally’s specialiteiten) of een dikke pannenkoek voor de kleine smullers. IJsje na?

Xin Hua

Als je bij het horen van geroosterde pekingeend of gepaneerde tongfilet met lychee niet gaat watertanden, dan weten wij het ook niet meer. Voor liefhebbers van de oosterse keuken weten we dan ook hét perfecte plekje: restaurant Xin Hua. Dit restaurant aan de Grote Bredeplaats is gespecialiseerd in Chinese gerechten, gebaseerd op traditionele recepten uit vier vooraanstaande culinaire streken in China. Ook voor de twijfelaars is het hier aan te raden. Samen kun je namelijk veel verschillende gerechtjes bestellen, zodat je overal van kunt proeven. Perfect, toch?