Harlingen Welkom aan Zee

Welkom in Harlingen, dé zeehavenstad van Friesland. Grenzend aan het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed, is Harlingen een stoere magneet voor liefhebbers van wind, water en een roemrijk verleden. Hier vind je de grootste evenementen, prachtige pakhuizen, levendige binnenhavens en andere culturele highlights. Vind hier al jouw inspiratie voor een memorabel verblijf. Zien we jou snel?

Ontdek Harlingen in 2 minuten - Harlingen heet jou welkom aan zee

Highlights - Welkom in Harlingen

Zeehavenstad van Friesland

Harlingen is één van de oudste zeehavensteden en staat bekend om haar rijke maritieme geschiedenis en cultureel erfgoed. Harlingen is dan ook de stad van zeehelden en schatkamers. Zeehelden vind je in de havens, op het strand en op het water. Ze trotseren de elementen en ontdekken nieuwe bestemmingen. Als je onder de keermuur doorloopt, ontdek je de schatten van de stad. Denk aan de prachtige Noorderhaven met haar monumenten, de pittoreske Zoutsloot, het Fries Blauw, de leukste winkeltjes, fijne restaurants en meer.

Zeehelden

Zeehelden die weer en wind trotseren om te vissen, handel te drijven of de wereld in te trekken. Harlingen is als enige zeehaven in Friesland al eeuwenlang de uitvalsbasis voor zeehelden. Het roemruchte, nautische verleden zie je terug in de hele stad, bijvoorbeeld in de havens. Tegelijkertijd speelt scheepsvaart vandaag de dag nog steeds een belangrijke rol in Harlingen.

Ontmoet onze Zeehelden

Schatkamers

Nergens in Europa vind je een plek waar, op een vergelijkbaar aantal vierkante meters, zoveel met zorg gerestaureerde monumenten staan. Monumenten die herinneren aan een levendig handelsverleden. Robuuste pakhuizen, prachtige patriciërswoningen, levendige binnenhavens, grachten en bruggetjes kleuren de Harlinger binnenstad. Voeg daar een bruisend winkelaanbod, een museum en een keur aan cafés, restaurants en fijne terrasjes aan toe en je hebt redenen genoeg om Harlingen zelf te komen ontdekken.

Meer over onze Schatkamers

Binnenstad Harlingen

Wist je dat Harlingen één van de oudste binnensteden van Nederland heeft? Ga op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bewonder de unieke gevels, struin langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes. Ontdek het winkelaanbod op en rondom de Voorstraat, en geniet van lekker eten en drinken aan zee.

Kom winkelen in Harlingen
Binnenstad Harlingen, winkeltje Homminga