Valentijnsdag in Harlingen

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Maandag 14 februari is het zover: Valentijnsdag. De perfecte dag om samen met je partner wat leuks te gaan doen. In Harlingen is genoeg te beleven om er samen een romantische dag van te maken. Wij geven je vast een aantal tips om een geweldige Valentijnsdag te mee te maken. Wist je bijvoorbeeld Ondernemend Harlingen komend weekend extra gezelligheid, liefde en sfeer naar het stadshart van Harlingen brengt? 

Varen met een sloep

Harlingen is de enige zeehavenstad van Friesland. Hoe ontdek je zo’n plaats nou het best? Op het water natuurlijk! Vaar met een sloep door het prachtige gebied in en rondom Harlingen en verken samen de stad. Neem een dekentje mee, kruip lekker tegen elkaar aan en geniet tijdens de tocht van een goedgevulde picknickmand.

Romantische wandeling door de binnenstad

Mocht je liever aan wal blijven, begin de dag dan met een romantische wandeling door de binnenstad. Er is namelijk genoeg te zien! In de stad vind je meer dan 500 monumentale panden, wat Harlingen één van de plekken met de meeste monumenten per vierkante meter van Nederland maakt. Verdwaal in de kleine straatjes, of volg deze wandelroute van 5 kilometer om langs de mooiste plekken van de stad te wandelen. Zo loop je met deze route bijvoorbeeld langs de bijzondere 11-steden fontein en een levensgrote replica van het expeditieschip van Willem Barendtz.

Als je eens wat anders wil dan een gewone wandeling, probeer dan één van de fun wandelingen. Je kunt de escape route wandelen, waarbij je tijdens het lopen puzzels oplost om zo het mysterie van Dominee Barger te ontrafelen. Wil je wat meer competitie? Tijdens de Crazy 88 route krijg je een lijst met opdrachten waarvan je er binnen twee uur zo veel mogelijk moet uitvoeren om een plekje op de Hall of Fame te bemachtigen. Is jullie eerste date op Valentijnsdag, of wil je je partner nog beter leren kennen? Dan kun je kiezen voor de walk&talk route, waarbij je gesprekskaartjes mee krijgt om tijdens de wandeling meer van elkaar te weten te komen.

Meer over de binnenstad

Tijdens jullie wandeling komen jullie langs tal van leuke winkels en boetiekjes waar je een mooi cadeau voor elkaar kunt kopen. Het overzicht van alle winkels in Harlingen vind je hier.

Een creatieve date

Nadat jullie buiten al het moois hebben bekeken, is het tijd om naar binnen te gaan en lekker op te warmen. Aan de Nieuwe Trekweg 12 zit het atelier Werkplaats12. Hier kun je gratis de kunstwerken van Erik Sok en Ellen van Putten bewonderen. Als alleen kijken voor jullie niet genoeg is, kunnen jullie samen een workshop Bic-pen tekenen nemen. Wie weet ontdek je hier een verborgen talent van jezelf, of je date!

Samen genieten van een romantisch diner

Om de dag af te sluiten kan een heerlijk diner voor twee natuurlijk niet ontbreken. Wil je echt uitpakken op Valentijnsdag? Neem je date dan mee naar één van de vele restaurants in de stad. Na jullie diner kunnen jullie in tal van cafés terecht voor een borreltje. Klijk hier beneden voor een overzicht van alle plekken waar jullie terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

Romantisch dineren aan zee

Nog even blijven hangen?

Na zo’n leuke dag in Harlingen is het begrijpelijk dat jullie nog niet naar huis willen! Gelukkig zijn er veel leuke en bijzondere plekken om te overnachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een trechter, oude vuurtoren, havenkraan of bovenop een oud pand? Hier beneden vind je dé (romantische) overnachtingstips van Harlingen. 

Romantisch overnachten

Koopzondag in Harlingen

Heb je op Valentijnsdag geen tijd voor een romantisch dagje uit in Harlingen? Niet getreurd! Op zaterdag 12 februari kun je jezelf en je cupido in de binnenstad laten verrassen door liefdevolle entertainment en hartverwarmende muziek. En op zondag 13 februari is het koopzondag en is een groot aantal van de winkels in de binnenstad geopend van 12:00-17:00. Dus als je dit jaar Valentijnsdag een dagje wilt vervroegen, dan is er nog steeds genoeg te beleven.

Bekijk de winkels