Bloom&Style

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen, één van de Friese elf steden; de enige stad direct gelegen aan zee. De zee die de stad zo’n rijke historie en eigen karakter heeft gegeven en tot op de dag van vandaag de dynamiek brengt die Harlingen zo bijzonder maakt. Een stad met vele mogelijkheden voor zowel bedrijven, bewoners als bezoekers. Harlingen kent dan ook vele ondernemers met ieder een heel eigen verhaal. Hoe is het om te ondernemen in onze bijzondere havenstad gelegen aan zee?

Op de Voorstraat 5 zit Bloom&Style Anja. Bij Bloom&Style Anja vind je dagverse snijbloemen, bijzondere planten en diverse woonaccessoires. De winkel straalt veel vrolijkheid uit en is met haar gele zonnekapjes het zonnetje van de Voorstraat. Maar wie is Bloom&Style Anja en wat is het verhaal achter de winkel aan zee?

Het verhaal van Bloom&Style

Het gezicht van Bloom&Style is Anja van der Woude. Als jong meisje is Anja begonnen bij Bloemisterij de Witte Kas in Midlum. Ze merkte al snel dat ze er ‘feeling’ voor had en haar liefde voor bloemen begon te groeien. Ze had het reuze naar haar zin met als gevolg 30 jaar trouwe dienst. “Het was een erg gezellig team met echte vakmensen.” vertelt Anja. 

Na een succesvolle periode besloot de Witte Kas te stoppen. Het was tijd voor iets nieuws vond Anja. Samen met haar oude baas had ze een mooi pandje op de Voorstraat gezien. Op het moment dat Anja binnen kwam wist ze het gelijk; dit is het. Haar gevoel was direct goed en ze zag het helemaal zitten. Haar oude baas en bazin stonden achter haar en ze had hun hulp niet meer nodig. “Zoals de vogeltjes uitvliegen.” vertelt Anja. De naam ‘Bloom&Style’ heeft ze ook overgenomen van haar oude baas. Om het eigen te maken werd het uiteindelijk 'Bloom&Style Anja'.

Ondernemen aan Zee

Als Harlinger ondernemer geniet Anja van de gezellige sfeer die in de stad hangt van zowel bezoekers als andere ondernemers. Ze is totaal niet concurrentiegericht en gunt ieder zijn kwaliteit. In haar winkel verkoopt ze alleen producten die ze zelf echt leuk vindt. Deze vrijheid vindt Anja dan ook het leukste van het ondernemerschap. In haar winkel staan unieke en kwalitatieve producten en dat is volgens Anja dan ook haar kracht. Alle dagen werkt ze met veel plezier en dat doet ze dan ook met een glimlach op haar gezicht. “Het is wel vechten en knokken” ,vertelt Anja. “Een bloemenzaak starten is niet makkelijk, je moet het echt gaan maken.” Haar klanten komen altijd vrolijk binnen en dagelijks wordt ze overstroomd met vele leuke complimenten over haar mooie winkel. Er zijn zelfs klanten vanuit het midden van het land die helemaal naar Harlingen afreizen voor een bezoek aan Bloom&Style Anja. Daarnaast doet Anja af en toe ook aan interieurstyling waarmee ze veel klanten blij maakt met een nieuw interieur.

 

 

Als Harlinger ondernemer geniet Anja van de gezellige sfeer die in de stad hangt van zowel bezoekers als andere ondernemers.

 

 

Passie voor het vak

Anja heeft voorlopig geen toekomstplannen. Ze wil op het moment niet uitbreiden en moet er niet aan denken om personeel aan te nemen. Ze vindt het zelf veel te leuk en wil haar vrijheid in het ondernemerschap behouden. “Ik vind het fijn om alles in eigen hand te houden en dat te blijven doen.” vertelt Anja. Af en toe krijgt ze vrijwillig hulp van familie en vrienden. Haar vriendinnen vinden het erg leuk om te helpen en zijn gek op haar winkel. Dat geldt ook voor haar oude bazin Els, die haar af en toe nog wel eens komt helpen in de winkel. "Je moet geen mensen in je winkel hebben die het vak niet leuk vinden. Ik ben er van overtuigd dat wat je uitvoert, dat je daar passie voor moet hebben.” vertelt Anja. Tot op de dag van vandaag heeft ze nergens moeite mee. Ze staat altijd met veel plezier in haar mooie winkel en dat vindt ze ook erg belangrijk. Wanneer ze er geen plezier meer in heeft, zal ze er dan ook mee stoppen. “Het is mijn winkeltje en ik vind het prachtig mooi. Het is mijn lust en mijn leven.” vertelt Anja.

 

“Het is mijn winkeltje en ik vind het prachtig mooi. Het is mijn lust en mijn leven.”

- Anja

Waarom je Bloom&Style niet moet overslaan

Op de vraag waarom bezoekers van Harlingen de winkel van Anja niet over moeten slaan geeft Anja als antwoord: “Dat lukt niet! Mensen kunnen niet om mijn winkel heen!” De winkel van Anja staat namelijk altijd vol met prachtige bloemen, bijzondere planten en diverse woonaccessoires en ziet er voor iedereen uitnodigend uit. Anja stelt haar klanten op hun gemak door ze vrij rond te laten kijken. Hebben ze hulp nodig? Dan staat Anja met een grote glimlach voor hun klaar!

Andere verhalen - van onze ondernemers