Bijzonder overnachten in Harlingen

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Word wakker met uitzicht op de Waddenzee, geniet vanuit je hotelkamer van een adembenemende zonsondergang of slaap op het water in een voormalige reddingsboot. Wij tippen 4 bijzondere accommodaties in Harlingen om te overnachten.

Slapen in een trechter

Overnachten in een unieke en luxe accommodatie met uitzicht op de Waddenzee? Dat kan bij Slapen In Een Trechter, een omgebouwde felrode trechter, gelegen aan de Nieuwe Willemshaven in Harlingen. Sinds 2018 dient de historische vultrechter niet meer als vulpunt voor vrachtauto’s, maar als een duurzaam, luxe en comfortabel ingerichte hotelkamer met uitzicht op de Waddenzee. Voorzien van een tweepersoons-boxspringbed, regendouche, luxe jacuzzi en minibar is de ruime kamer van alle gemakken voorzien. Door de grote ramen heb je zicht op de schepen in de haven, zie je met een beetje geluk de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling en geniet je ’s avonds van de ondergaande zon. Zin om op pad te gaan? Het historisch centrum van Harlingen, restaurantjes en de terminal van de veerdiensten naar Terschelling en Vlieland liggen op loopstand.

Meer informatie over Slapen In Een Trechter en de beschikbaarheid vind je hier.

Overnachting in een reddingsboot

Reddingsboot Lilla Marras redde sinds 1955 tientallen zeevarenden van de dood. Volledig gerestaureerd heeft het schip nu een nieuwe bestemming: een unieke accommodatie op het water. Terwijl de buitenkant van de reddingsboot haar historische charme heeft behouden, is de binnenkant vernieuwd met een lichte, moderne en comfortabele inrichting. Ontspan in een houten tweepersoonsbad en geniet ’s ochtends in alle stilte van het ontbijt in de stuurcabine. Wil je naast de overnachting op het water ook genieten van een mooie vaartocht? Boek dan de privé kapitein die je tijdens een twee uur durende vaart langs de mooiste plekjes van de Waddenzee brengt.

Meer informatie over Reddingsboot Lilla Marras en de beschikbaarheid vind je hier.

Havenkraan met uitzicht op de zee

Zelf bepalen welk uitzicht je hebt op de Waddenzee? Tijdens een overnachting in de Havenkraan, gelegen in de haven van Harlingen, kies je vanuit de besturingscabine met welk uitzicht je wakker wordt. Decennialang diende de havenkraan als baken voor zeevaarders die Harlingen binnenvoeren, maar na een twee jaar durende restauratie en renovatie is de havenkraan een romantische en unieke overnachtingsplek voor twee personen geworden. Geniet van een uitgebreid ontbijt op het dakterras, lees een boek in een comfortabele Charles Eames-designerstoel en ontspan onder een royale regendouche. In de havenkraan ben je verzekerd van een unieke overnachting.

Meer informatie over de Havenkraan en de beschikbaarheid vind je hier.

Drielaagse hotelkamer in een vuurtoren

In de vorige eeuw leverde de Vuurtoren in de haven van Harlingen decennialang trouwe dienst als lichtpunt voor zeevaarders. Nu dient deze historische plek als een unieke slaapplaats met een prachtig uitzicht over de Waddenzee. De binnenkant van de vuurtoren is volledig gerestaureerd tot een moderne, frisse en comfortabele hotelkamer van drie etages. Waar je op de eerste verdieping geniet van een ruime douche, overnacht je op de tweede verdieping met een panoramauitzicht over de Waddenzee, de haven en het historisch centrum van Harlingen. De voormalige lichtkoepel dient als derde verdieping waar je romantisch kan dineren aan een tafel voor twee, of naar buiten kan gaan om een rondje om het lichthuis te lopen.

Meer informatie over de Vuurtoren en de beschikbaarheid vind je hier.