Ga naar inhoud

5x de leukste routes in Harlingen

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen is de enige zeehavenstad in Friesland, en kent een rijke historie. Er zijn dan ook veel schatten in Harlingen te ontdekken. Ben jij op zoek naar de leukste routes in Harlingen? Wij geven je 5 tips.

Infopanelen route Harlingen

Wil jij kennismaken met de rijke historie van de zeehavenstad Harlingen? Laat je dan wegwijs maken met Harlingen met behulp van de informatiepanelen route in Harlingen. Niet alleen ondek je ons roemrucht, nautisch verleden - ook laat deze route je kennismaken met verschillende highlights in Harlingen. De informatiepanelen staan namelijk op voor Harlingen belangrijke plaatsen.

Bekijk de infopanelen route
Informatiepanelen route Harlingen

Wandelroute 11fountains: Harlingen

Wist je dat Harlingen ooit in het teken stond van walvisvangst? De fontenin van Harlingen is een levensechte potvis, en refereert hier aan. Deze ruim een uur durende route 11 Fountains route Harlingen voert je langs de nautische hoogtepunten van deze stoere parel. Zo maak je kennis met de 11Fountains fontein van Harlingen, het expeditieschip Willem Barentsz, de Zuiderhaven, en zonnepont 'de Jonge Seun'.

Bekijk de 11 Fountains Harlingen

Muurschilderingen

Harlingen is een rijk gevulde schatkamer voor liefhebbers van kunst en cultuur. Wist je dat er rond 1900 middenstanders in Harlingen waren die hun waren aan begonnen te prijzen via geschilderde muurreclames? In Harlingen zijn er dankzij Oud Harlingen 21 in ere hersteld. Zoek ze op en ontmoet de vlotte kapper, de Pruisische emigrant en de handelaar in grauw Jaeger ondergoed. 

Bekijk de route muurschilderingen

Vaarroute Harlingen en omgeving

De vrije ruimte nodigt uit om op pad te gaan. Te voet, op de fiets, maar natuurlijk ook op het water. Ontdek daarom de regio, met z'n terpen, akkers en dijken met deze prachtige vaarroute.

Bekijk de vaarroute Harlingen en omgeving

Struikelstenen route

Rond 1940 telt de kleine maar bloeiende Joodse gemeenschap in Harlingen 45 kinderen en volwassenen. Slechts één van hen zal de oorlog overleven. Leer hun leven en lijden kennen via de ‘struikelstenen’ bij hun woonhuizen. 

Bekijk de struikelstenen route