Zomer aan zee

Geniet van het Harlinger strand, de zee en activiteiten! De gemeente Harlingen is volop in actie om het Harlinger strand op te waarderen als toeristisch-recreatief verblijfsgebied. Samen met het Beweegteam en BENG Evenementen heeft de gemeente voor de komende zomer een programma ontwikkelt waarin sport, spel en cultuur centraal staan! Vanaf 16 juni wordt er elke woensdag een sport & spel activiteit en vanaf 2 juli elke vrijdag een culturele activiteit voor jong en oud op het Harlinger strand georganiseerd.

De leukste activiteiten - Op het strand van Harlingen

SPORT & SPEL ACTIVITEITEN

Het Harlinger strand is deze zomer de plek om te sporten en te bewegen. Ga de strijd met elkaar aan, door te deel te nemen aan de leukste activiteiten van de gemeente Harlingen. Of ontdek een nieuwe hobby die je altijd al wou proberen. Houd voor een update de sociale media en website in de gaten.

CULTUUR OP HET HARLINGER STRAND

Onder de noemer ‘Friday on the Beach’ organiseert de gemeente Harlingen deze zomer op 10 vrijdagavonden verschillende activiteiten. Uiteraard houden wij ons aan de maatregelen van het RIVM. Alle activiteiten passen binnen de geldende coronamaatregelen. Houd deze pagina en de verschillende sociale media in de gaten, om op de hoogte te blijven van alle activiteiten. 

Stranddoek

Naast de verschillende evenementen, lanceert Harlingen een duurzame stranddoek met uniek zomers ontwerp. 

De Harlinger stranddoek is een hamam- / (sport)towel welke voor 60% wordt gemaakt van gerecycled katoen en voor 40% van plastic afval. In plaats van dit weer terug te gooien in de zee krijgen ze hier geld voor van de fabriek die het plastic terugbrengt naar rPET vezels. De fabriek produceert de stranddoeken gebruik makend van 100% groene zonne-energie. Van deze vezels worden de Harlinger stranddoeken gemaakt. Een zeer maatschappelijk verantwoord product dus! 

Met deze zomerse stranddoek neem je Harlingen overal mee naartoe. De stranddoek heeft een afmeting van 170cm x 100cm, is door zijn goede absorptie en klein volume uitermate geschikt voor sporten, sauna, vakantie én voor een mooie zomer in Harlingen!

De unieke Harlinger stranddoek is verkrijgbaar bij:

  • Tourist Info Harlingen (TIP) - Kleine Bredeplaats 12.
  • Binnen en Buiten Harlingen - Voorstraat 3. 
  • Faber Tassen, Koffers & Lederwaren - Voorstraat 24.

 

Westerzeedijk gebied

© Nick Dunlap

Parkeren

Binnenstad

Harlinger strand

De Nieuwe Willemshaven

Homepage Harlingen