Zeilen in Harlingen

Harlingen heeft een ruig en nautisch karakter en dit is niets voor niets want Harlingen is gelegen aan UNESCO werelderfgoed, de Waddenzee. De Waddenzee is zeer geschikt voor een avontuurlijke zeiltocht. Je kunt lange stukken zeilen over de zee terwijl je geniet van de rust en prachtige natuur om je heen. Harlingen is het ideale vertrekpunt om een zeiltocht te maken over de Waddenzee. De start van het toeristisch (vaar) seizoen van Harlingen wordt dan ook ieder jaar feestelijk gevierd tijdens de Vlootdag.

Zeiltochten op de Waddenzee

Zeilen is een populaire watersport in Harlingen. Er is dan ook een hoop mogelijk op het gebied van zeilen. Van dagtochten en zeilvakanties tot aan zeilarrangementen. Wist je dat je zelfs kunt trouwen aan boord van een zeilschip? Met het ruime aanbod is er voor ieder wat wils. Ervaring op het gebied van zeilen is niet nodig, want het huren van een zeilboot is inclusief schipper en bemanning. Hierdoor kun je optimaal genieten van jouw activiteit op het water. Dus waar wacht je nog op? Spring aan boord en meer samen met je klasgenoten, familie, collega’s of vrienden af.

Alles op een rijtje

Zelfstandig zeilen op de Waddenzee

Heb jij veel ervaring met zeilen en wil je zelfstandig zeilen op de Waddenzee? Dat kan, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Om te kunnen zeilen op de Waddenzee heb je Klein Vaarbewijs 2 nodig. Daarnaast moet je rekening houden met de soms vervelende golfslag, de beroepsvaart en de diepte. De dieptecijfers op de waterkaart zijn namelijk afhankelijk van de wind en stroming, waardoor deze niet altijd actueel zijn. Maak daarom gebruik van je marifoon. Wil je voor je vertrek goed voorbereid zijn? Bereken dan ook direct het getij, zodat je de geschikte route en vertrektijd kunt bepalen. Als je geen zeilschip tot je beschikking hebt kun je een schip huren bij De Zeezeilers van Marken. Als je je vaardigheden op het gebied van zeilen wilt verbeteren, kun je bij de Zeezeilers ook terecht voor een gevorderdencursus of jachtschippertraining.

Over de Bruine Vloot

Harlingen, de enige zeehavenstad van Friesland, bezit de grootste Bruine Vloot van Nederland. De vloot, die bestaat uit meer dan 70 historische zeeschepen, vormt een uniek decor in de havens van Harlingen. Maar dat is niet alles, wist je dat het mogelijk is om mee te varen met een schip?

Lees alles over de Bruine Vloot