Windsurfen in Harlingen

Een harde wind, de zoute Waddenzee en een breed strand. Harlingen is dé perfecte locatie om te windsurfen. Voel de sterke wind in je zeil en surf langs de kust van het Harlinger strand

Een uniek strand

Harlingen is in tegenstelling tot andere stranden in Friesland uniek. De oude zeehavenstad is namelijk gelegen aan de Waddenzee. Dit betekent dat de getijde invloed heeft op de waterstand. Daarnaast is het strand erg breed, waardoor het optuigen van de windsurfmaterialen een eitje is. Het is voor gevorderde windsurfers een lekkere rustige windsurf hotspot.

Belangrijke informatie

Windsurfen in de Waddenzee is fantastisch, maar als windsurfer moet je wel rekening houden met een aantal zaken. Het zeewater kan namelijk kouder aanvoelen dan andere wateren in Friesland. Daarnaast moet je rekening houden met de waterstand, deze is namelijk afhankelijk van het getijde. Hierdoor kun je niet op ieder moment van de dag het water betreden. Harlingen heeft een stoer en ruig karakter en dat is niet voor niets. Als er een harde wind staat kunnen er grote golven of een stroming ontstaan. Windsurfen in Harlingen is dus een must voor echte adrenaline junkies, maar minder geschikt voor beginnende windsurfers. Houd er rekening mee dat je tussen 1 april en 31 augustus tussen de gele boeien blijft. Deze boeien zijn speciaal geplaatst voor wind- en kitesurfers.

Parkeren bij het strand

Het parkeerterrein Westerzeedijk ligt nabij het Harlinger strand. Hierdoor hoef je maar een klein stukje met je windsurfmaterialen te lopen. Als je jouw auto hebt geparkeerd pak dan de trap en loop naar de andere kant van de dijk. Zoek de gele boeien, zodat je na het optuigen van het zeil makkelijk het water kunt betreden.