Kanoën in Harlingen

Houd je van water en heb jij zin in een relaxed kanotochtje op een unieke locatie? Kom dan een dagje kanoën in zeehavenstad Harlingen. Harlingen is bij toeristen geliefd om haar prachtige monumenten, ouderwetse pakhuizen en sfeervolle binnenhavens. Ook vanaf het water maak je kennis met het roemruchte en nautische verleden van de stad. Dus waar wacht je nog op? Pak je kano en peddelen maar!

Mooie kanoroutes in Harlingen

Veel wateren in Friesland zijn met elkaar verbonden, zo ook in Harlingen. Hierdoor kun je met je kano leuke tochtjes door Harlingen maken. Toch zijn er twee plekken die je absoluut niet moet overslaan. Het is aan te raden om te kanoën in de Zoutsloot en de Noorderhaven. De huizen aan de Zoutsloot waren begin twintigste eeuw in slechte staat, maar daar is momenteel niets meer van terug te zien. De Zoutsloot is vandaag de dag een uniek en pittoresk plekje in Harlingen. De Noorderhaven is ook een leuke plek om te kanoën. Langs de haven staan prachtige pakhuizen en hier vind je ook het Stadhuis van Harlingen. Niets is te gek, dus ga op ontdekkingstocht en leer Harlingen vanaf het water kennen.

Kano huren in Harlingen

Wil je graag kanoën in Harlingen, maar heb je geen kano tot je beschikking? Dat is geen probleem, want Camping De Zeehoeve verhuurt naast SUP-boards ook kano’s. De camping ligt aan het water, waardoor opstappen een eitje is. De camping verhuurt eenpersoons- en tweepersoons kano’s. Deze kun je huren per uur, per dagdeel of voor een hele dag.

Een goede afsluiting

Na een sportieve dag op het water is het ook fijn om even te ontspannen. Met diverse horecagelegenheden in Harlingen is er voor ieder wat wils. Lunchen, een borrel of dineren, je kunt in Harlingen op ieder moment van de dag terecht voor iets lekkers. Na een koude kanotocht is het lekker om op te warmen met een overheerlijke chocolademelk of een warme kop koffie. Terwijl je in de zomer juist kiest voor een verkoelend drankje of een smaakvol ijsje.