Ga naar inhoud

Bereikbaarheid en parkeren

Reis je af naar Harlingen omdat je komt genieten van de festiviteiten tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2022? Leuk! Plan je reis wel goed, want het wordt druk in Harlingen. Hier vind je al jouw parkeer- en reisinformatie voor een zorgeloze reis. Benieuwd naar waar je als bezoeker van buitenaf het beste kunt parkeren? Neem dan eens een kijkje in het overzicht. De reisinformatie, openingstijden van de parkeerlocaties, en mogelijkheden voor reserveren vind je hier beneden. 

Met de auto

Parkeren als bezoeker van The Tall Ships Races Harlingen doe je op de parkeerlocaties P4, P4A en P5 rondom de stad. De parkeerlocatie P6 wordt alleen geopend bij grote drukte. Alle parkeerterreinen zijn aangeduid en bewegwijzerd in de openbare ruimte.

Vanaf Leeuwarden / Sexbierum
Reis je vanaf Leeuwarden (A31) of Sexbierum? Dan parkeer je het beste op P4/P4A aan de Haulewei 40, 8872 RG Midlum.
Plan hier je route

Vanaf de Afsluitdijk / Sneek
Indien je vanaf de Afsluitdijk / Sneek (A7) naar Harlingen komt, dan parkeer je het beste op P5 aan de Harlingerweg 30, 8821 LC Kimswerd. 
Plan hier je route

Openingstijden P4 / P4A / P5 / P6
Donderdag 14 jul 06:00 - 24:00
Vrijdag 15 juli 08:00 - 24:00
Zaterdag 16 juli 08:00 - 01:00
Zondag 17 juli 08:00 - 22:00


 

Vooraf reserveren - Dagparkeren voor bezoekers (P4/P5/P6)

Plan je reis naar Harlingen goed, want het wordt druk tijdens de races. Via de website Van Plan kun je eenvoudig een parkeerplek reserveren voor jouw auto. Na bestelling ontvang je jouw parkeerticket via de mail. Zo ga je goed voorbereid - zonder parkeerstress vooraf - op reis. Reserveringen zijn geldig voor P4/P5/P6 en kosten €12,50 per dag. Tussen de parkeerlocaties en het evenementerrein rijdt een gratis pendeldienst; deze brengt je van en naar de festiviteiten. Reserveren kan per bezoekersdag, via de knoppen hier beneden. Heb je hierover vragen? Laat het ons weten, we helpen je graag! 

Ben je mindervalide? Ook dan kun je vooraf reserveren. Op vertoon van je mindervalide parkeerkaart en reservering mag je doorrijden naar P8 aan de Westerzeedijk, direct gelegen naast het evenemententerrein.

 

Direct reserveren - Reserveer vandaag nog jouw parkeerplaats

Openbaar vervoer

Wil je de auto laten staan en naar Harlingen reizen met het openbaar vervoer? Dat is een prima keuze. Harlingen is goed bereikbaar, zowel met de bus als met de trein. Als je met de trein of bus naar Harlingen komt, dan stap je het beste uit bij station Harlingen Haven, gelegen direct naast het evenemententerrein. Voor de actuele dienstregeling verwijzen wij je graag door naar Arriva. 

Met de fiets

Woon je in de buurt van Harlingen of in de regio? Je kunt dan natuurlijk ook gewoon op de fiets naar Harlingen komen. Op het evenemententerrein vind je voldoende fietsparkeervoorzieningen, zowel onbewaakt als bewaakt. Je kunt natuurlijk ook ergens buiten Harlingen parkeren en vanaf daar met de fiets naar de stad komen. 

Vragen?

Heb je nog vragen over het parkeren in en rondom Harlingen? Of over de toegankelijkheid en bereikbaarheid? Kijk dan eerst eens bij de antwoorden op de veelgestelde vragen op de website van de gemeente Harlingen. Mocht het antwoord waar je naar op zoekt bent hier niet tussen staan, neem dan even contact met de gemeente Harlingen, via info@harlingen.nl of telefoonnummer 14 0517.