Parkeren Tall Ships Races

Let op: De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens uit 2022. Momenteel bereidt Harlingen zich voor op Tallships 2026. Tegen de tijd van het evenement zullen updates worden verstrekt.

Reis je af naar Harlingen omdat je komt genieten van de festiviteiten tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2022? Leuk! Plan je reis wel goed, want het wordt druk in Harlingen. Hier vind je al jouw parkeer- en reisinformatie voor een zorgeloze reis. Benieuwd naar waar je als bezoeker van buitenaf het beste kunt parkeren? Neem dan eens een kijkje in het overzicht. De reisinformatie, openingstijden van de parkeerlocaties, en mogelijkheden voor reserveren vind je hier beneden. 

Parkeren

Parkeren als bezoeker van The Tall Ships Races Harlingen doe je op de parkeerlocaties P4, P4A en P5 rondom de stad. De parkeerlocatie P6 wordt alleen geopend bij grote drukte. Alle parkeerterreinen zijn aangeduid en bewegwijzerd in de openbare ruimte. Betalen op locatie kan alleen met PIN.

Vanaf Leeuwarden / Sexbierum
Reis je vanaf Leeuwarden (A31) of Sexbierum? Dan parkeer je het beste op de parkeerterreinen P4/P4A aan de Haulewei 40, 8872 RG Midlum.
Plan hier je route

Vanaf de Afsluitdijk / Sneek
Indien je vanaf de Afsluitdijk / Sneek (A7) naar Harlingen komt, dan parkeer je het beste op P5, tegenover de Harlingerweg 30, 8821 LC Kimswerd. 
Plan hier je route

Openingstijden P4 / P4A / P5 / P6
Donderdag 14 jul 07:00 - 24:00
Vrijdag 15 juli 08:00 - 01:00
Zaterdag 16 juli 08:00 - 01:00
Zondag 17 juli 08:00 - 22:00


 

Vooraf reserveren - Dagparkeren voor bezoekers (P4/P5/P6)

Uitleg reserveren
Via de website Van Plan kun je eenvoudig een parkeerplek reserveren voor jouw auto. Dit is niet perse noodzakelijk, maar wel handig. Na bestelling ontvang je jouw parkeerticket via de mail. Zo ga je goed voorbereid - zonder parkeerstress vooraf - op reis. Reserveringen zijn geldig voor P4/P5/P6 en kosten €12,50 per dag. Reserveren kan per bezoekersdag, via de knoppen hier beneden. Je kunt ook voor meerdere dagen reserveren. Selecteer in dit geval eerst 1 dag, waarrna je de melding 'ticket toegevoegd' krijgt. Vervolgens selecteer je de optie 'verder winkelen' om jouw andere (benodigde) tickets aan te schaffen. 

Mindervalide
Ben je mindervalide? Dan parkeer je aan de Westerzeedijk 7 (P8). Ook in dit geval kun je reserveren. De reserveringen voor P4/P5/P6 zijn namelijk ook geldig voor P8, indien je beschikt over een mindervalidekaart. Op vertoon van je mindervalidekaart en reservering krijg je toegang het parkeerterrein aan de Westerzeedijk, direct gelegen naast het evenemententerrein. Het evenemententerrein is bovendien rolstoeltoegankelijk, zodat jij gewoon van de festiviteiten kunt genieten.

 

Openbaar vervoer

Met de bus of trein

Wil je de auto laten staan en naar Harlingen reizen met het openbaar vervoer? Dat is een prima keuze. Harlingen is goed bereikbaar, zowel met de bus als met de trein. Arriva laat de zomerdienstregeling, vanwege de Tall Ships Races, drie dagen eerder ingaan. Bovendien worden er extra lange treinen ingezet. Als je met de trein naar Harlingen komt, dan stap je het beste uit bij station Harlingen Haven, gelegen direct naast het evenemententerrein. Als je met de bus naar Harlingen komt, dan stap je uit bij het centraal station, op 5 tot 10 minuten lopen van het evenemententerrein. Ben je slecht ter been en heb je geen mindervalide parkeerkaart? Dan kun je vanaf daar ook het laatste stukje met de trein reizen. Voor de actuele dienstregeling verwijzen wij je graag door naar Arriva. 

Fietsparkeren

Woon je in de buurt van Harlingen of in de regio? Je kunt dan natuurlijk ook gewoon op de fiets naar Harlingen komen. Op het evenemententerrein vind je voldoende fietsparkeervoorzieningen, zowel onbewaakt als bewaakt. De bewaakte fietsparkeervoorziening kost € 2,50 per dag. De openingstijden zijn in lijn met die van de parkeerterreinen. Je kunt natuurlijk ook ergens buiten Harlingen parkeren en vanaf daar met de fiets naar de stad komen. 

Met de boot

Wil je met de boot naar de Tall Ships Races komen en tijdens het evenement in Harlingen verblijven? Meer dan aan in de reguliere jachthavens, maar let op, vanwege de grote drukte zijn er beperkt ligplaatsen beschikbaar voor pleziervaartuigen in de jachthavens en stadssingels. Indien je boot minder dan 10 meter lang is, dan mag je gewoon rondvaren in onder andere de Oude Buitenhaven. Schepen tot een lengte van 15 meter mogen ook naar De Nieuwe Willemshaven. Benieuwd naar de vaarregels? Kijk dan even hier. Heb je vragen? Neem dan contact op met de Port of Harlingen.

Vragen?

Heb je nog vragen over het parkeren in en rondom Harlingen? Of over de toegankelijkheid en bereikbaarheid? Kijk dan eerst eens bij de antwoorden op de veelgestelde vragen op de website van de gemeente Harlingen. Mocht het antwoord waar je naar op zoekt bent hier niet tussen staan, neem dan even contact op met de gemeente Harlingen, via info@harlingen.nl of telefoonnummer 14 0517.