Route naar locaties

Reis jij binnenkort naar Harlingen? Omdat je een bezoek brengt aan onze havenstad, of omdat je doorreist naar Terschelling of Vlieland? Onze vernieuwde parkeeraccomodaties zijn de perfecte uitvalbasis voor de start van jouw activiteit of vakantie. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een zorgeloze reis naar onze havenstad. Ga goed voorbereid op reis, en laat de parkeerstress thuis. 

Bezoek de eilanden

Als je naar Harlingen afreist voor een bezoek aan de eilanden, dan word je door middel van ANWB-borden de weg naar onze parkeeraccomodaties gewezen. Vanaf deze accommodaties rijdt een pendelbus, die aansluit op de tijden van de veerdienst. In het hoogseizoen, rond de feestdagen en tijdens evenementen, raden wij je aan iets meer tijd uit te trekken dan gewoonlijk. Omdat de bruggen in de binnenstad vaak open staan, is het aangeraden om de borden te volgen en buitenom – over Midlum - te rijden. Dit voorkomt stress en hectiek op locatie. Daarmee houd je tijd over voor een zorgeloze en ontspannen start van jouw vakantie.

Plan je route

De Bruine Vloot

Als je naar Harlingen afreist om mee te varen met de Bruine Vloot dan kun je het beste afslag 16 Kimswerd nemen. Je vervolgt jouw weg langs de Westerzeedijk. Eenmaal aangekomen in Harlingen zie je aan de rechterkant de parkeerterreinen voor de opvarenden van de Bruine Vloot.

Plan je route

Openbaar vervoer

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de auto thuis te laten en met het openbaar vervoer naar Harlingen af te reizen. Tweemaal per uur rijdt er een trein vanuit Leeuwarden naar het station ‘Harlingen haven’. Dit station ligt op slechts 5 minuten lopen van de veerterminal. Daarnaast stoppen er verschillende bussen vlakbij de terminal in Harlingen.

Actuele dienstregeling

Van Harlingen

Eenmaal terug aangekomen in Harlingen aan zee kun je jouw weg vervolgen. Indien je met de pendelbus naar de terminal bent gereisd, dan kun je ervoor kiezen om ook weer met de pendelbus terug te reizen naar de langparkeerterreinen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nog even te verblijven in Harlingen, en de stad van schatkamers en zeehelden te ontdekken. 

Veelgestelde vragen