Parkeren in Harlingen

De parkeeraccommodaties van Harlingen

Welkom in Harlingen aan zee! Met ingang van 1 januari 2021 beheert de gemeente Harlingen de voorzieningen voor het eilandparkeren voor reizigers naar Terschelling en Vlieland en de gasten van de Bruine Vloot. Het gaat om drie verschillende locaties: het eilandparkeren aan de Harlingerstraatweg (ook wel de parkeeraccommodaties 'Tsjerk Hiddes' genoemd), Bruine Vloot parkeren aan de Westerzeedijk, en het binnenstad parkeren in de parkeergarage Waddenpromenade. In aanloop hiernaartoe vertellen wij u graag wat u van ons verwachten mag. 

  Eilandparkeren

  Naar Terschelling en Vlieland
  Gaat u naar waddeneilanden? Dan parkeert u uw auto bij de parkeeraccommodaties bij de Harlingerstraatweg. Deze parkeeraccommodaties zijn dagelijks geopend van 07.00 tot 20.30. Wij hanteren het vaste tarief van €7 per dag voor het parkeren in Harlingen. Vanaf deze parkeerterreinen kunt u gratis gebruik maken van een pendeldienst. De pendeldienst rijdt tussen de parkeeraccommodaties en de veerterminal. Vanaf hier vertrekken de boten van Rederij Doeksen. Vanaf het voorjaar 2021 is het mogelijk om vooraf (digitaal) een parkeerplek te reserveren en te betalen. Zo rijdt u straks op kenteken binnen bij één van onze accommodaties. Contant betalen is niet mogelijk. Daarnaast bieden wij bewoners, bedrijven en werknemers (op de eilanden) de mogelijkheid tot het afnemen van een abonnement. Het tarief voor een abonnement bedraagt €70 per maand.

  Langparkeerterrein P1 (1900 parkeerplaatsen)
  Skieppedykje 1 
  8872 NA Midlum

  Langparkeerterrein P2 (1300 parkeerplaatsen)
  Skieppedykje 2
  8872 NA Midlum

  Langparkeerterrein P3 (1600 parkeerplaatsen)
  Harlingerstraatweg 92
  8872 NC Midlum

  Plan je route

  Bruine Vloot parkeren

  Mee met de Bruine Vloot
  Harlingen is de plek voor een avontuurlijke reis op zee! Komt u voor een tocht of overnachting aan boord van een schip van de Bruine Vloot? Dan kunt u het beste uw auto parkeren aan de Westerzeedijk 7. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje lopen naar de schepen van de Bruine Vloot. Ook hier geldt het vaste tarief van €7 per dag. Let op: dit parkeerterrein is uitsluitend bedoeld voor gasten van de Bruine Vloot. Abonnementen zijn hier niet mogelijk. 

  Bruine Vloot parkeerterrein (100 parkeerplekken)
  Westerzeedijk 7
  8862 PK Harlingen

  Plan je route

  Bezoekers binnenstad

  Voor een bezoek aan onze mooie havenstad
  Komt u naar Harlingen om een bezoek te brengen aan onze havenstad? Bijvoorbeeld om te winkelen, of voor een fijne wandeling langs zee? Dan kunt u het beste uw auto parkeren in de parkeergarage Waddenpromenade. Deze parkeergarage ligt op slechts 5 minuten lopen van de binnenstad. In 2021 betaalt u hier €1 per uur (voor de eerste 4 uren). Hierna betaalt u €2 per uur met een maximum dagtarief van €14. Indien de parkeergarage Waddenpromenade vol is, dan kunt er ook voor kiezen om kort te parkeren in de binnenstad. Let op: het vooraf reserveren en betalen van een parkeerplek is niet mogelijk. Abonnementen zijn hier niet mogelijk.

  Parkeergarage Waddenpromenade (200 parkeerplekken)
  Waddenpromenade 3
  8861 NT Harlingen

  Plan je route

  Veelgestelde vragen - Over het parkeren in Harlingen

  Hoe kan ik vooraf reserveren en betalen?
  Vanaf voorjaar 2021 is het mogelijk om online uw parkeerticket (voor het eilandparkeren) te reserveren en te betalen op www.parkerenharlingen.nl. Deze website wordt op dit moment doorontwikkeld en vernieuwd. Zo gaat u goed straks goed voorbereid op reis, en rijdt u zorgeloos op kenteken binnen bij één van onze parkeeraccommodaties. 

  Waar kan ik het beste parkeren?
  Als u naar Terschelling en Vlieland reist, dan kunt u het beste uw auto parkeren op de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg. Vaart u straks mee met de Bruine Vloot, dan kunt het beste parkeren aan de Westerzeedijk. Indien u naar Harlingen reist voor een bezoek aan onze havenstad, dan kunt u het best parkeren in de parkeergarage Waddenpromenade. Uiteraard is het ook mogelijk om uw auto in de binnenstad te parkeren. Hier vindt u meer informatie. 

  Fietsenstalling in de parkeergarage Waddenpromenade
  De parkeergarage wordt begin 2021 vernieuwd. Voor het stallen van uw fiets creëren we een fietsenstalling welke overdag geopend en vrij toegankelijk is.

  Hoe rijd ik naar de parkeeraccommodaties in Harlingen?
  Als u naar Harlingen reist voor een bezoek aan de waddeneilanden, dan wordt u door middel van ANWB-borden de weg naar onze parkeeraccommodaties verwezen. Vanaf deze accommodaties rijdt een pendelbus, die u naar de Waddenpromenade brengt waar de veerboten van Rederij Doeksen vertrekken. Geadviseerd wordt om op tijd te vertrekken zodat u een ontspannen start heeft van uw vakantie.

  Wat zijn de openingstijden van de parkeeraccommodaties? 
  De parkeeraccommodaties eilandparkeren en binnenstad parkeren zijn dagelijks geopend van 07.00 tot 20.30. Mochten er wijzigingen optreden in het vaarschema van Rederij Doeksen, dan passen wij de openingstijden hier op aan. De parkeeraccommodatie voor gasten van de Bruine Vloot aan de Westerzeedijk is dagelijks geopend van 07.00 tot 22.00. 

  Wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot abonnementen?  
  Woont of werkt u op Terschelling of Vlieland? Dan is een parkeerabonnement van €70 voor de lang parkeerterreinen aan het Skieppedykje en de Harlingerstraatweg voordelig voor u. Informeer alvast naar de mogelijkheden door contact op te nemen via info@parkerenharlingen.nl

  Wat is er in Harlingen te doen?
  Hier vindt u de belangrijkste activiteiten en bezienswaardigheden in Harlingen.

  Kan ik mijn elektrische auto opladen?
  Ja, dat kan. Bij Parkeergarage Waddenpromenade zijn 2 laadpunten. Bij het Langparkeerterrein P1 zijn 4 laadpunten. Houd dus rekening met een beperkt aantal laadpunten.

  Zijn er parkeerplekken voor mindervaliden? 
  Ja, er zijn twee mindervaliden parkeerplaatsen op P1.

  Hoe vaak vertrekt de pendeldienst vanaf de parkeerterreinen? 
  De pendeldienst is afgestemd op het vaarschema van Rederij Doeksen. Wij zorgen ervoor dat u op tijd naar de Waddenpromenade wordt gebracht. Hier kunt u op de veerboot van Rederij Doeksen stappen.

   

  Informatie Terschelling

  Informatie Vlieland

  Overtochten

  Parkeren voor inwoners

  Informatie Bruine Vloot

  Activiteiten Harlingen

  Harlingen Welkom aan Zee
  Of u nu reist naar de eilanden, meevaart met de Bruine Vloot, of een bezoek brengt aan onze havenstad - u bent welkom in Harlingen aan zee! Harlingen is de perfecte uitvalbasis voor uw vakantie of activiteit. We willen u vragen om er rekening mee te houden dat er (in het kader van de exploitatie) mogelijk nog het één kan veranderen in de informatie zoals vermeld op deze website. We rekenen op uw begrip hiervoor. Heeft u vragen of opmerkingen? Dan vernemen wij dit natuurlijk graag.

  Contact
  Gemeente Harlingen
  Voorstraat 35
  8861 BD Harlingen

  T: 14 0517
  E: info@harlingen.nl